Behandling och medicin

Antihistamin som smärtlindrande

2017-12-13 15:20 #0 av: hellah

Jag har ätit antihistamin, på grund av allergi, I ett halvår (Sedan i maj). Först en halv dos, Sedan långsam ökning, och nu är jag uppe i två Doser om dagen (på recept). Jag har upptäckt att det fungerar smärtlindrande för mig. Ifall jag glömmer ta tabletten, så får jag jätteont igen, och när jag tar tabletten blir det bättre inom 1 timme. Någon som har samma erfarenhet, eller som kan förklara varför? Hittar inget liknande när jag googlar. Jag har svår fibromyalgi Sedan länge, och äter även andra mediciner. 

PS. Ursäkta stora bokstäver här och där. Beror på min diktafon.

Anmäl
2017-12-13 16:08 #1 av: vallhund

Vilket antihistamin o vilken dos?

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2017-12-14 13:38 #2 av: Zadeira

Jag vill också gärna veta vilken medicin det är du tar.


Anmäl
2017-12-14 15:50 #3 av: hellah

Just nu Cetimax, men har även tagit allegra och andra med cetirizin.  Tål inte loratadin, desloratadin.

Någon som kan svara på mina frågor ovan?

Anmäl
2017-12-14 16:09 #4 av: vallhund

Känner inte igen någon utav dem, informationen på fass.se är väldigt sparsam.

Många antihistaminer har som biverkan att man blir trött o tas ibland för sömn, t ex Propavan, andra är ångestlindrande som Atarax o Lergigan. Kan tänka mig att den lugnande effekten har en positiv inverkan på smärta i rörelseapparaten.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2017-12-14 19:29 #5 av: Zadeira

Jag känner inte heller igen just de läkemedlen. Instämmer dock i vallhunds tidigare inlägg om att effekten som gör en lite matt eller är lugnande som ofta antihistaminer är kan påverka om man har många spänningar i kroppen på grund av smärta. Det kan mycket väl vara så att något i läkemedlet fungerar lite muskel och nervavspännande också. Tyvärr kan jag inte säga att jag vet något med säkerhet eller har något vetenskapligt, men jag tänker i alla fall att det kan vara så.


Anmäl
2017-12-18 14:06 #6 av: Linjen

Såg ditt svar i min tråd på reumatism. V

Anmäl
2017-12-18 14:08 #7 av: Linjen

Min telefon verkar ha spårat ur... Vad är det du är allergisk mot? Jag upplevde samma sak som dig i somras, men jag vet inte om det var en slump

Anmäl
2017-12-18 14:14 #8 av: Linjen

Suck, blev tvungen att skriva på datorn istället. Jo jag upplevde samma sak i somras, men sedan hade jag värk trots att jag tog antihistaminer. Men man kanske behöver äta det en längre tid för att det ska hjälpa som smärtlindrande. Fast du verkar ju få effekt snabbt. Intressant ändå.

Anmäl
2018-01-03 16:52 #9 av: hellah

# 8 Ja, det var bra att se att någon annan upplevt något liknande. För mig hjälper antihistaminet bara mot en viss sorts smärta, inte tex den som kommer om jag har skottat lite snö, eller får ryggskott.

Anmäl
2018-01-05 20:03 #10 av: snigelpiga

Hej alla i denna sajt och denna tråd.  Har läst här då och då men aldrig tidigare skrivit något.

Men nu denna tråd väckte tankar i mig vad jag inte har tänkt ofta på senaste åren.  Det är nämligen så att på 90 talet gick jag genom många utredningar om allt vad som hände i min kropp.

Då hittades en del allergier vad jag har, men sedan även flera symptom som liknar allergi, men inte är riktiga allergi utan sk överkänslighet. 

I sammanband med alla allergiutredningar tyckte specialist läkarna att min kropp visade symptom även av Fibromyalgi.  På vissa läkare gick på den linjen, att min överkänslighet mot mögel, parfymer mm orsakade dessa symptom. 

Så har jag tagit antihistamin tabletter många års tid, och onda i kroppen förvärras om jag inte tar dessa medicin.

Anmäl
2018-01-06 05:58 #11 av: flocken

#10 Vad intressant.

För många år sedan gick jag tillfälligt på någon medicin. Självklart minns jag inte vilken, & mådde mkt bättre. Men min läkare förstod inte hur det var möjligt. Var liknande inneh8som medicin som inte hjälpte

Sajtvärd rexkanin & fibromyalgi Driver Djurflockens hunddagis. Litet hunddagis i hemmiljö. www.djurflocken.se / vh Mette
Anmäl
2018-01-06 13:44 #12 av: snigelpiga

#11 Tänkte berätta här när jag kom på saken när jag råkade läsa denna tråd.

Det var både allergologer och reumatologer vilka snuddade vid denna diagnos i alla fall i mitt fall.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.