Behandling och medicin

Tjoho! Smärtstillande!

2016-12-05 22:26 #0 av: JoannaLi

Alltså... Egentligen borde jag väl kanske inte skriva här - jag har ju inte fått en diagnos, även om jag själv verkligen tycker att jag hör hemma här hos er. Jag ska försöka pressa lite mer på torsdag om en faktisk diagnos, eftersom att det ju underlättar enormt om jag måste byta läkare/ändra recept etc. 

Hur som helst. Värk, smärta, yada-yada, ni vet hur låten går. För några år sedan så fick jag utskrivet Orudis Retard mot mensvärk (?) som jag har tagit mot värken, och den har funkat bra. Men, efter ett par år på samma medicin så började den tappa verkan. Så jag drog igång karusellen med läkare, sjukgymnast etc i förväntan av att här skulle jag få sitta länge och slita mitt hår. 

Men se, nu, bara 5 veckor senare så sitter jag här med 4 kartonger Venlafaxin i näven. Jag har läst många historier om att den inte funkat/räckt till och att de är ett helskotta att sätta ut - men jag blir så lycklig av att ha fått slippa slåss med vården om receptet. Jag behövde knappt slåss alls, bara för att få en första tid, efter det har det gått som smort! 

Jag är bara så glad just nu! Partajar I morgon börjar jag sätta in dem, så håller vi tummarna för att jag slipper biverkningar (haha) och att de faktiskt hjälper :) 

http://HovTassFot.weebly.com/
Hundträningsnörd med labradoromplacering. 

Anmäl
2016-12-06 17:26 #1 av: Zadeira

Jag har inte hört nån använda Venlafaxin mot fibromyalgi, så jag är lite nyfiken på varför du kämpat så för just den och varför läkarna valde att skriva ut just den?

Har tyvärr bara hört negativt om just Venlafaxin, så det vore ju intressant om den hjälpte dig så man kunde få se en positiv sida av den också. Vill inte skrämmas eller vara negativ men det verkar enligt många vara en ren skitmedicin, framförlalt när man ska sluta med den.


Anmäl
2016-12-06 17:43 #2 av: JoannaLi

Jag sökte på Fibro-sajten och fick upp någon som använt just Venlafaxin. Jag har inte kämpat för just Venlafaxinet - utan har bara kämpat för smärtstillande, och då valde läkaren Venlafaxin. Varför vet jag inte. (En liten mörk tanke i bakhuvudet är att de försöker behandla bort min smärta+värk genom att behandla min ångest, eftersom att distrikssköterskan antydde att smärtan var psykosomatisk, vilket jag kämpade emot. Men, jag har hört att den även ska kunna fungera som smärtlindrande, så jag försöker hålla mig positiv :) )

Jo, jag har hört det jag också, men jag tänkte i alla fall prova och försöka vara positiv, så får vi se vad som händer! 

http://HovTassFot.weebly.com/
Hundträningsnörd med labradoromplacering. 

Anmäl
2016-12-06 22:02 #3 av: Zadeira

Okej, då förstår jag. Olika läkare föredrar ju olika preparat då det gäller något så svårt som kronisk värk där det inte finns något läkemedel som funkar för alla. Hoppas att det ger någon positiv effekt för dig! Eftersom ångest påverkar även fysiskt och blir ett stresspåslag för kroppen ligger det ju något i att om man kan minska ångesten så kan även värken minska eller i alla fall inte öka mer . Lider själv av ångestproblematik och märker ju absolut skillnad på värken när jag har haft hög ångest.

Har själv provat anti-depp som Cymbalta och Saroten mot värken. Cymbalta hände det ingenting alls för mig, varken på kroppen eller psyket. Saroten hjälpte ungefär en månad på maxdos, sen försvann effekten och jag kunde inte öka så jag fick sluta helt.


Anmäl
2016-12-07 23:11 #4 av: Ankan76

Jag åt Venlafaxin,för min del hjälpte det inte mot värken men var bra för humöret och jag gick ner i vikt 😁. Nu äter jag Cymbalta som hjälper jättebra mot smärtan! Jag tar även 25 mg Saroten till natten,läkaren på Smärtenheten insisterar att jag ska ta den men jag har hemska biverkningar av den så funderar på att sluta med den i smyg...
Jag hade inga biverkningar av Venlafaxin,däremot var den jobbig att trappa ut. Jag blev väldigt trött av Cymbalta i början men det gick över. Cymbalta ger dock problem med magen,men att ha mindre ont gör det värt det.
Hoppas Venlafaxin fungerar för dig! Annars så har du fått lite andra förslag.
Och SJÄLVKLART får man skriva här utan diagnos! Alla är välkomna!

Anmäl
2016-12-08 07:22 #5 av: JoannaLi

#4 Tack Jag håller tummarna så hårt jag kan! Hjärta

http://HovTassFot.weebly.com/
Hundträningsnörd med labradoromplacering. 

Anmäl
2016-12-19 21:28 #6 av: Mo122

Jag har fått cymbalta efter att ha ätit citalopram i 12 år. Äter 30 mg, men läkaren vill att jag ökar till 60 mg. Är det nån som tycker den hjälper mot fibrovärken ?

Anmäl
2016-12-19 21:28 #7 av: Mo122

Anmäl
2016-12-19 21:29 #8 av: Mo122

Anmäl
2016-12-20 13:41 #9 av: Zadeira

#6 Cymbalta hade ingen som helst effekt för mig.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.