Övrigt om och med smärta

Ni som varit till smärtklinik

2016-11-06 08:50 #0 av: Aleya

Hej!

Jag kan börja säga att jag inte har fibro. Men har kronisk smärta.
Nu har jag fått remiss till smärtklinik och fick fylla i en massa papper om hur smärtan dels är och hur det påverkar mitt liv. Har vad jag vet ännu inte fått en tid.

Men jag undrar vad dom på smärtkliniken har gjort för er.
För när jag hörde en föreläsning om min sjukdom och vad dom gör på smärtkliniken så var det först att man testar en massa olika preparat. (Har jag redan gjort innan och inget har funkat)
Och funkar inte det så är det typ KBT som gäller.
Jag kan redan nu säga att mina smärtor är så pass handikappande att jag snart inte kan knappt ens gå känns det som. Och jag kan inte ha det på detta sättet mer.

Så vad har dom gjort för er? Är ni nöjda eller var det KBT och lära sig att leva med smärtan som var det dom fokusera på?

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios samt medarbetare för Julen

Anmäl
2016-11-06 09:46 #1 av: TjockaBerta

Jag upplevde att de inte gjorde någonting speciellt. Man får lyssna på ett föredrag om smärta och medicinering och så skriver de ut medicin som i alla fall jag blir dålig av och inte kan ta. Och sen står man där igen. 

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-11-06 09:50 #2 av: Aleya

#1 Ok. Vad var det för medicin om jag får fråga?
Ja jag känner ärligt att jag tyvärr inte har så stora förhoppningar på detta. Vilket känns trist. Och jag börjar bli leds på att ha haft ont varje dag i snart 3 år.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios samt medarbetare för Julen

Anmäl
2016-11-06 13:19 #3 av: TjockaBerta

Jag har fått alla möjliga antidepressiva. Senast fick jag Saroten. Innan des Lyrica. de lyssnar inte när jag säger är jag blir dålig av såna preparat utan talar bara om olika substanser och doser. Allt med samma resultat. Jag tål dem inte. 

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-11-06 13:57 #4 av: Aleya

#3 ja dock har jag ju reds testat en hel hög sådana så dom kan ju knappast ge det jag redan testat

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios samt medarbetare för Julen

Anmäl
2016-11-06 17:16 #5 av: Zadeira

Jag tror att det beror på vad för sjukdom man har och vilken smärtklinik man kommer till hur man bemöts och med vilken behandling man får. Jag fick gå Smärthanteringsprogrammet pga min fibromyalgi, ett 8 veckor långt heltidsprogram där man jobbade med psykolog, sjukgymnast, arbetsterapeut och läkare genom olika föreläsningar, övningar både psykiskt och fysiskt mm. De var otroligt kritiska till medicinering i all form och försökte i princip övertala en att sluta med all medicinering man hade för att deras "tänk" var att lära sig leva med smärta och acceptera den och det skulle minska smärtan.

Jag har aldrig varit så missnöjd med något som den behandlingen. Den gav mig inte ett dugg varken fysiskt eller psykiskt, mer än ett större missnöje med vården än innan. Jag blir arg bara jag tänker på det.


Anmäl
2016-11-06 17:25 #6 av: Aleya

#5 endometrios har jag. Huvva. Jag känner att jag verkligen inte är sugen att gå dit. 😕
Jag menar jag har det nog jävligt redan. Inte för att typ några tabletter hjälper så ja det är väl bara sitta och gråta sig igenom resten av mitt fertila liv.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios samt medarbetare för Julen

Anmäl
2016-11-06 17:44 #7 av: Zadeira

#6 Jag tycker alltid man ska ta chansen att testa om man får möjligheten, för det finns kanske någon hjälp att få även om den inte är komplett eller gör en helt smärtfri. Minsta lilla som underlättar lite är ju guld värt.

Största nackdelen för mig var ju att det sättet de jobbade på (kbt inriktat) hade jag redan gjort i över tre år fast som dbt (dialektisk beteendeterapi, liknar kbt) mot mina psykiska problem och levde liksom redan med det sättet att tänka dagligen. Det var inget nytt alls för mig, och dessutom ville de inte hjälp till med medicin eller liknande vilket faktiskt var den primära anledningen att jag tackade ja till att gå den där "kursen". Så för mig var det 8 veckor i sjön. Enda fördelen jag faktiskt upplevt efteråt  är att Försäkringskassan mycket mer positivt inställda till mig även om jag fortsatt är sjuk. Det eftersom jag visat att jag tagit vårderbjudande och rehab för att försöka bli bättre, och de tar ju Smärtrehab mycket mer seriöst än en allmänläkare, även om de säger samma sak.

Det är ju också svårt att säga vilken hjälp du kommer få eftersom din sjukdom är en annan, och dessutom om det är på en annan smärtklinik så kanske de jobbar helt olika med olika behandlingssätt osv. Så jag tycker du ska ge det en chans.


Anmäl
2016-11-07 13:20 #8 av: Ankan76

Aleya: När jag fick komma till Smärtkliniken så sa jag direkt att jag inte var nöjd med min medicinering; åt en massa morfin med dålig effekt. Då fick jag komma till en smärtspecialist som var jättebra och verkligen lyssnade på mig. Sen skrev han ihop ett schema till min husläkare och nu efter ett halvår ungefär har jag en fungerande medicinering och är redo för Smärtrehab. Så be att få träffa en specialist för hjälp med din smärta till att börja med.

Anmäl
2016-11-07 16:39 #9 av: Aleya

#7 jo det är sant. Men jag behöver inte mer läkare som bara skiter i min smärta om jag säger så. Jag har redan testat massa piller mot nervsmärtor, har redan testat sjukgymnast. Inget har hjälpt.

Så att då eventuellt höra att jag ska köra kbt (som jag redan gått fast för andra problem) och lära mig typ andas. Ja då kommer jag fråga ärligt om dom har någon slags avlivningsspruta. För jag orkar inte med detta mer. Och då struntar jag i om dom anser mig knäpp eller instabil eller vad dom tror. Men jag ser inte detta som något förhoppningsfullt besök.

#8 ja du. Jag vet inte vad jag ska be om ärligt. För som sagt har inget funkat bra under 3 år. Tragiskt men sant. Nu går jag på typ alvedon som inte heller funkar.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios samt medarbetare för Julen

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.