Hälsa och välvaro

Feber vid fibromyalgi

2016-07-18 15:31 #0 av: IaMiaMaria

Jag har inte diagnosen FM men har mycket värk och många symtom som stämmer. Men däremot så har jag ofta lätt feber vid lätt ansträngning och svettas som en tok.

Då jag läser om FM på nätet så står ju feberkänsla som ett av symtomen, men inte feber. Jag kan ha runt 38 ganska ofta.

Så jag undrar om det är något ni med FM också har till och från?

Jag är grundligt utredd och de kan inte hitta någon orsak till min värk och feber.

Anmäl
2016-07-18 15:36 #1 av: dynamitella

http://www.1177.se/Kronoberg/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Borreliainfektion/?ar=True

Anmäl
2016-07-18 15:48 #2 av: IaMiaMaria

De har kollat borrelia i både blod och likvor och inte hittat nåt. Bor ganska långt upp i Svergie har vad jag vet aldrig blivit fästingbiten

Anmäl
2016-07-18 23:32 #3 av: Ankan76

Jag har aldrig tagit tempen,men får en sjukdomskänsla i kroppen rätt ofta,har även ont i halsen och öronen då.
Hur kommer det sig att de inte sätter diagnos på dig?

Anmäl
2016-07-19 12:29 #4 av: IaMiaMaria

#3 Ja du det kan jag tyvärr inte svara på varför de inte gör. Men det är inte så lätt att hitta en läkare som tror på FM heller. Jag har så många andra diagnoser som Idiopatisk intrakraniell hypertension (för högt tryck på vätskan i hjärnan), hypotyreos, IBS, Bipolär 2, PSVT (för snabb rytm på hjärtat), Borderline.

Så jag vet inte om de tror att det hänger ihop med allt det andra, och det kan det visst göra. Men gick ju i två år med extremt svår huvudvärk och åt morfin för det på grund av det för höga trycket och sen nåt år efter det så kom värken och febern.

Anmäl
2016-07-20 06:33 #5 av: Mia-45

Jag har ofta förhöjd feber. Jag ligger alltid annars på 36.5. Men ofta kryper den upp emot 37.5 till nästan 38. 
Verkar som om den går upp när jag anstränger mej och stressar. 
Om det sedan har med fibron att göra eller om det är klimakteriet. Min läkare tror att det är klimakteriet som gör att jag får förhöjd temp men jag är osäker på det. 

Anmäl
2016-07-20 12:54 #6 av: IaMiaMaria

Jag är 30 år nu och då det började var jag 27, så jag tycker inte att jag borde ha kommit in i klimakteriet ännu.

Men det blir som för dig då jag jag anstränger mig och stressar. Men även efter jag ätit en varm måltid eller druckit en kopp te eller kaffe. Och det håller ju i sig en stund efteråt också.

Det är lite besvärligt.

Anmäl
2016-07-28 22:33 #7 av: Sundaychild

Jag har lite samma sak. Min ena läkare menar att det är fibro, men reumatologen trodde inte det, utan var inne på ME/CFS. Nå, sist och slutligen tror jag att de båda sjukdomarna är "släkt", så det kvittar egentligen. Men mina symptom är värk, feber (låg, upp till knappt 38° och varierar över perioder), förkylningssymptom och allmän sjukdomskänsla.

Och jag har märkt precis detsamma, att efter en varm måltid blir jag alldeles varm och "febrig".

Jag kan ha helt fel, men jag börjar mer och mer tro att felet sitter i magen-tarmen och immunförsvaret.

HjärtaAmor vincit omnia - Kärleken övervinner allt. Hjärta

Anmäl
2016-07-29 12:38 #8 av: IaMiaMaria

Jag har också varit inne på ME och har tagit uppe det med både min primärläkare och min neurolog men bägge nekar den sjukdomen, och jag orkar inte hålla på att skriva egen remiss till ett ställe som jag resa väldigt långt för. Har tyvärr varken ork eller pengar. Det handlar inte om lathet utan jag har svårt att ta bussen in till stan för att gå på sjukhuset där. Tyvärr kan de ju ännu inte göra något åt ME, men visst vore det skönt att få en diagnos så man vet vad det handlar om.

Ja magen har krånglat i över 10 år. Den var den som var början på alla mina problem.

Anmäl
2016-07-29 12:45 #9 av: Sundaychild

Samma här - och det är därför jag tror att problemen börjar där, och därför tror jag att också läkningen ska börja där!!

Kämpa på! Och gå med i ME-grupperna (finns flera) på facebook. Där finns väldigt mycket info om hur man kan läka, speciellt i de alternativa sidorna (kolla "Databas ME", och "Kroniska sjukdomar - går de att bota" om du är intresserad av att utbyta tankar om hjälp till självhjälp.

HjärtaAmor vincit omnia - Kärleken övervinner allt. Hjärta

Anmäl
2016-08-12 09:29 #10 av: michellemimmi

Jag kan få lättare variant av feber om jag haft en dag med "mycket" aktivitet.
Tex i förrgår.
Började dagen med världens bästa loppisrunda (jag tyckte att det var skitkul och jag var riktigt exalterad och engagerad) vilket ofta resulterar i extrem trötthet och svaghet (kul att man får ha riktigt kul, eh?)
Efter det skulle vi åka och skjuta pistol. Orken var på noll, intresset var på noll, tålamodet bortblåst. Det gick riktigt dåligt och jag var sämst i sällskapet, vilket dessutom gjorde mig ledsen.
Efter det smällde jag i mig en fettig pizza.

Den här dagens kombination är ultimat för en kväll med feber och sjukdomskänsla.
Så ja, jag kom hem helt darrig, febrig och utmattad och la mig i soffan! Efter en dag som BORDE HA VARIT ROLIG!!

... Skitsjukdom....

Anmäl
2016-08-12 10:01 #11 av: Sundaychild

#10 Ooo, så jag känner igen mej, kunde ha skrivit det där själv!! Jag har varit på semester förra veckan och haft kul större delen av tiden, men varit mycket i farten hela tiden. Nu är jag totalt utslagen med sjukdomskänsla, värk och hela baletten. Blir ju inte bättre av att det stormar och regnar heller. Meh :(

HjärtaAmor vincit omnia - Kärleken övervinner allt. Hjärta

Anmäl
2016-08-12 10:42 #12 av: Zadeira

#10 och #11 Ni beskriver feberkänsla, men har ni verkligen feber eller är det bara feber-känningar? Jag får samma feber och influensa-känsla om jag varit ute och aktiv en hel dag, men tempen visar ändå på runt 37 grader vilket är min normaltemp. Tänker att det är skillnad på riktig feber och feber-känning/symtom.

Förresten, ni som har fibro och äter alvedon/ipren eller annan febernedsättande medicin dagligen, får ni feber alls? Min terapeut har fibro och äter dagligen febernedsättande, och hon får inte feber. Inte ens när hon låg utslagen med värsta urinvägsinfektionen och infektionen i tanden. Läkarna trodde henne inte först att hon inte hade feber, men inte en enda mätning lyckades de få till att hon hade hög temp trots att hon borde haft hög feber.. Detta kom de fram till berodde på att hennes dagliga intag av febernedsättande (hon tar alvedon, diklofenak och citodon dagligen).


Anmäl
2016-08-12 11:35 #13 av: michellemimmi

#12 , det är olika! Ibland har jag bara feberkänsla och ibland har jag legat närmare 38 i temp, jag brukar ligga runt 36-36,5... Det är som allt annat med det här tillståndet, det är en överraskning varje dag ;)

Anmäl
2016-08-12 12:21 #14 av: Sundaychild

#12 Exakt samma här. Ibland är det bara feberkänsla, ibland ligger jag ända upp till strax under 38°.

HjärtaAmor vincit omnia - Kärleken övervinner allt. Hjärta

Anmäl
2016-08-12 12:33 #15 av: michellemimmi

#14 känns så skönt att veta att man inte är ensam!! Känns så stört och hopplöst det här ibland.. Och ibland känner man sig som en hypokondriker, för det här kan fasen inte vara sant!!! :|

Anmäl
2016-08-12 12:57 #16 av: Mia-45

Jag får med upp till 38 ibland när jag anstränger mej.
Ligger på 36,5 i vanliga fall.
Och just så som #10 beskriver det. När man gör mycket saker och har skoj..så kommer febern som ett brev på posten dagen efter.

Anmäl
2016-08-12 16:43 #17 av: IaMiaMaria

#12 jag äter Citodon dagligen, tre gånger om dagen och jag får mina febertoppar ändå på runt 38 grader. Men hade kanske varit högre om jag inte ätit dom, det vet jag inte.

Jag får aldrig hög feber, inte ens då jag är riktigt sjuk, utan den ligger även då runt 38.

För mig är det också så otroligt olika dar. Ibland får jag feber av att gå ut med soporna och jag känner mig jätte sjuk.

Idag har jag varit på stan, handlat, släpat hem tunga matkassar, haft fika besök. Men ingen feber eller sjukdomskänsla. Mer värk har jag iof. Speciellt under fötterna då jag gått en del.

Så lite konstigt är det då det inte följer nåt direkt mönster.

Anmäl
2016-08-12 21:00 #18 av: michellemimmi

#17
Mitt mående följer inte heller något mönster riktigt, ibland kan jag köra på hur som helst och må okej. Vissa perioder kan jag träna och greja helt normalt. Sen helt plötsligt en dag så mår jag bara totalskit. Och då kan det vara träningen (som funkat i en hel vecka innan) som har dragit igång allt...
Men oftast så drar i alla fall något igång efter långvarig diverse aktivitet utan möjlighet till vila... Smärta/sjukdomskänsla/feber/trötthet/ledsamhet osv osv...

Anmäl
2016-08-14 01:18 #19 av: Ankan76

Jag tror inte att jag har riktig feber. Jag tror min kropp får mig att känna mig sjuk för att jävlas. Ibland som straff för att jag haft roligt men även ibland innan jag ska göra något,vilket ofta leder till att jag får ställa in. Om jag försöker ignorera sjukdomskänslan får jag ont i öronen,halsen och huvudet...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.