Behandling och medicin

Florencekliniken i Lund, någon som har erfarenhet?

2016-06-14 15:52 #0 av: Zadeira

Är det någon här inne som har erfarenhet av Florencekliniken i Lund? Tydligen ska de vara specialister på långvarig smärta och är är specialiserad på smärtbehandlingar samt akupunkturbehandlingar.

Efter att inte få tillräckligt gehör från min läkare behöver jag se mig om efter någon som jag har mer förtroende för med min fibromyalgi. Jag har aldrig hört om dessa förut men de ska tydligen ha funnits i nuvarande lokaler sedan 1999... Känns konstigt att man inte alls hört talas om dem förut om de nu är specialister på sin sak! Liksom, varför är det ingen som remitterat en dit eller tipsat om dem?

Jag ska ringa och prata med dem på torsdag, för jag behöver verkligen hitta en läkare som inte kallar min diagnos för "en slaskdiagnos"...


Anmäl
2016-06-15 17:40 #1 av: Ankan76

Berätta gärna hur det går👍😃

Anmäl
2016-07-07 11:51 #2 av: Zadeira

Nu vill jag ge er alla en liten varning för Florence-kliniken! Ringde och skulle prata med dem idag om att komma dit och det var den otrevligaste sköterskan någonsin!

Jag ringde och frågade om de tar emot fibropatienter. "Sånt sysslar inte doktorn med" svarade hon kort och surt. Jag frågade kring att de är smärtspecialister enligt hemsidan och vad det då innebar och hon svarade surt att "doktorn behandlar inte fibromyalgi eller följdproblem av det, sånt gör vi inte här." Sen lade hon på.

Ja visst förstår jag om de inte behandlar fibropatienter, men då tycker jag man kan ha trevlig ton och förklara det. Tycker också att man ska vara tydlig på sin hemsida då om att man inte behandlar vissa saker där. Som utnämnd Smärtspecialist tänker i alla fall jag att man har kunskap om bla fibro. Har man inte det kan man i alla fall vara trevlig mot de som ringer och vill veta mer om det.

Ja, nu är jag arg och ledsen för det absolut värsta jag vet är att RINGA till myndigheter,läkare osv, särskilt där jag inte ringt förr. Jag har dragit mig för detta i över en vecka för att jag tycker det är så jobbigt psykiskt att ringa såna här samtal. Och så möts man av det där. Känner mig uppriktigt som SKIT nu.


Anmäl
2016-07-08 01:01 #3 av: Ankan76

Men usch,Zadeira. Ett sånt bemötande är så oproffsigt och kränkande!

Anmäl
2016-07-08 18:53 #4 av: Annautanh

Fan så tråkigt! Det ska inte behöva vara så!
Förstår dig precis med samtalen, känner likadant (går hellre in på ett fysiskt ställe än att behöva ringa!)
Hörde ryktesvägar att det finns en smärtrehab här i Malmö med, tjugonde heter de och ligger vid Stortorget. Jag har mailat utan att få svar men inte orkat ringa, vet inte om de kan erbjuda annat än smärtrehab i Lund, men kanske värt att slänga ett öga på?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.