Fibromyalgi

Slut på eländet

2016-04-20 23:21 #0 av: Ankan76

Nu ska jag sluta med Gabapentin,har för mycket biverkningar tycker doktorn. Han sa att jag då inte heller kan prova Lyrica för att def är samma sak. Men det är väl det inte? Han har också sagt att opiater inte biter på fibromyalgismärta men det är ju det jag tar nu... Han är 70 år så han hänger väl inte med på allt 😜. Men han är snäll och omtänksam,ringde mig idag fast han var ledig.
Ska bli skönt att få komma till Smärtkliniken den 2/5 ,hoppas de har något BRA förslag

Anmäl
2016-04-21 00:44 #1 av: lillelull

Hm ja alltså nej de tycker jag inte egentligen. 
Jag hade fruktansvärda biverkningar av gapaFentin som du vet. 
Men OM man går långsamt fram med lyrica så är det en helt annan sak..

Kan du inte fråga om du kan få prova att göra det? eller är din läkare väldigt sådär " trångsynt" jag måste följa schemat.. 

För jag menar den läkaren jag hade han satte in gabapentin och sen lyrica och allt gick för fort för mig och jag fick bivekrningar av båda och fick sluta men sen när min vanliga läkare då och jag föreslog att vi skulle prova lyrica igen och gå långsamt fram så har allting gått mycket bättre 

Every lifetime has a little bit of rain 
this is just my rainy  season


Anmäl
2016-04-21 09:03 #2 av: Zadeira

Vad har du provat att ta för mediciner?

Jag fick inte prova Lyrica eftersom den enligt min läkare medför viktuppgång.

Jag förstår inte vad han menar med att opiater inte biter på fibro-smärtan? Jag upplever att de gör det.


Anmäl
2016-04-21 11:03 #3 av: lillelull

Vad jag har provat.. ja förutom såklart klassiska alvedon, ipren och NSAID tabletter i början då när ingen trodde jag hade fibro utan bara var hittepåsjuk. 

Ardinex, Citodon, Kodein, Gabapentin, Lyrica, Tramadol, Palexia, Dolcontin, Morfin, Oxynorm, Paraflex, Ketogan, Stesolid, 

Så de enda jag inte fått prova är ju något plåster mot smärtan, som Fentanyl eller Norspan. De är så himla tjuriga med att skriva ut såna nu för de har vart massa strunt om folk som fått tag i de och slickat i sig resterna och ja de är hett på svarta marknaden sa en läkare. Men men jag önskar jag kunde fått prova eftersom jag har absolut inget intresse av att slicka på några plåster, jag vill bara inte leva i ständig smärta. Ledsen
Jag har provat Mirtazapin men då får jag fruktansvärda myrkryp och därav sätter vi inte in några andra i den klassen antidepp som kan hjälpa mot smärta som Saroten eller Cymbalta eller Anafranil. 
Min neurolog har sagt att det inte är lämpligt för mig då jag redan har den svåraste formen av RLS.

Av de ovan nämnda så går jag på Stesolid, Dolcontin, Morfin, Lyrica just nu. 
Och sen har jag en del andra mediciner men de är inte för smärtan så de är bara massa annat

Every lifetime has a little bit of rain 
this is just my rainy  season


Anmäl
2016-04-21 11:04 #4 av: lillelull

Eller de kanske inte var en fråga till mig men nu svarade jag ändå haha.. 
Ja sorry, de blir lite extra läsning! 

Every lifetime has a little bit of rain 
this is just my rainy  season


Anmäl
2016-04-21 13:56 #5 av: Zadeira

Haha, jag syftade på vad TS hade provat för mediciner SkämtarTänkte just kring de som brukar provas på oss fibro-patienter, som inte är starkare utan typ anti-depp.

Vad finns det egentligen för alternativ där att prova?


Anmäl
2016-04-21 15:28 #6 av: Ankan76

Har inte fått prova så många än,diagnosen är ju rätt ny. Citodon och Oxynorm har jag haft från början,de funkar men inte över dygnet liksom. Venlafaxin har jag provat,fungerar inte men doktorn tycker ändå jag ska behålla den,varför är oklart. Har även provat Norspanplåster, fungerade halvbra men hemska biverkningar. Ska fråga om Fentanylplåster på smärtkliniken

Anmäl
2016-04-21 23:38 #7 av: lillelull

Haha ja förstod de efter jag hade läst tråden men men det är svårt att läsa ibland när man är trött som fasen och sovit 2 timmar. 
#5  

Every lifetime has a little bit of rain 
this is just my rainy  season


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.