Fibromyalgi

Fibromyalgi utan diagnos

2016-04-13 20:50 #0 av: mariammm

Jag hoppas att jag kan få lite tips av er som har gått genom alla läkarbesöken.Det var först 2002 då jag märkte att mina händer orkade inte bära tallrikar (har jobbat på en restaurang) sen blev det trappor,20 trappsteg och där kände jag att benen lägger av och får mycket ont.Tiden gick och jag tyckte att det var märkligt att det inte försvann.Då kom jag till doktor(specialist på fibro..) Enligt honom så hade jag inte alla tiger punkter då kunde han inte ge mig diagnos.Flera besök hos olika läkare..neurologer..blodprover.Ingen hittar någonting förutom att snabb sänkan är alltid förhöjd.Det blev mycket värre  nu,så man får ångest utan att veta vad är det som händer.Som andra beskriver:föna håret,skala potatis,borsta tänderna,hänga tvätt,fy så jobbigt och ont! Jag började jobba som fotvårdsterapeut och då jobbar med med skallpel och filar hällar.Jag känner att jag inte orkar mer,börjar svettas så ont det gör.Inga smärtstillande hjälper! Varför kan jag inte få rätt diagnos ?Det är så jobbigt att inte veta vad är det  som händer.

Mvh

Maria

Anmäl
2016-04-13 21:28 #1 av: [LoveUnite]1

Har ingen diagnos men är i en liknande situation.
Har alltid värk men i olika grader och det lilla minsta "fel" eller den minsta "överansträngning" kan trigga igång en rejäl smärtattack, och alltså det krävs verkligen inte mycket.

Jag har börjat lära mig lite om vad som triggar igång vissa saker men verkar som nya saker alltid dyker upp, värk som jag aldrig haft innan på ställen jag aldrig haft innan och det tar längre tid att det ska gå över, ja listan är lång.

Har dock endast haft mina problem sedan jan 2015 så du har ju haft längre än så.
Jag hade bara 1 lr 2 trigger punkter när de testade mig och det var för lite för att få diagnos fibro.

Jag tycker också det är jobbigt att inte veta vad som är fel. Ledsen

Anmäl
2016-04-14 11:51 #2 av: Zadeira

Nu kan jag vara fel ute men när jag gick på smärtkliniken pratades det om att eventuellt ändra det där som ett kriterium för diagnos. Det är tydligen inte helt ovanligt att helt friska personer även har ont vid tryck på dessa punkter, eller att en person som har alla andra kriterier för fibro uppfyllda saknar någon triggerpunkt. Nu vet jag inte mer, men det kan vara värt att prata med en läkare igen.


Anmäl
2016-04-21 07:15 #3 av: Sundaychild

Min läkare trodde i ett års tid att jag hade fibro, och skickade mej till slut till en reumatolog för diagnos. Själv var jag inte lika övertygad, fast värk hade - och har - jag ju. Reumatologen klämde på triggerpunkterna och konstaterade att det inte är fibro. Fick istället en halvofficiell diagnos me/cfs.

De här sjukdomarna är ju "släkt" med varandra och kan bland vara svåra att skilja åt. Vad som sedan orskar dem och vad man kan göra åt dem tror jag inte att läkarna har en susning om, själv har jag sökt mej till alternativa/funktionsmedicinska vården, men det är dyrt!

HjärtaAmor vincit omnia - Kärleken övervinner allt. Hjärta

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.