Prathörnan i soffan

Musik som gör att ni glömmer värken

2016-04-04 19:38 #0 av: Mia-45

I era värsta perioder av värk...finns det någon musik som gör att ni kan "glömma" värken för en stund?
Lägg gärna upp era låtar som ni lyssnar på här. 
Vi kanske kan ge varandra tips på musik.
Blomma
Jag kan börja...ni gillar säkert inte mitt val...hahaha
https://www.youtube.com/watch?v=oFBbOHohwR8

Anmäl
2016-04-04 20:09 #1 av: Zadeira

Jag ÄLSKAR ditt val Mia! Tummen upp


Anmäl
2016-04-05 03:09 #2 av: lillelull

Hm nä tyvärr finns det inget som kan glömma min värk. Kanske när jag är med mina djur att jag glömmer bort det lite. Men annars så nä. 
Jag har blivit min värk på något sätt. 
Men är glad för ditt musikval och glad att det finns något som hjälper lite. 
Kram alla Kramas
Vill säga om jag inte sagt det tidigare att jag uppskattar att få prata med alla er om fibro, värk och vardag. De är skönt att inte vara ensam. HjärtaBlomma

Every lifetime has a little bit of rain 
this is just my rainy  season


Anmäl
2016-04-05 06:34 #3 av: Mia-45

Naturligtvis lillelull så är det svårt att glömma värken. Men jag menar att man kan hitta saker som kan få en att må lite bättre ibland. 
Jag lyssnar gärna på musik och då mår jag både själsligt och psykiskt bättre. 
Blomma

Anmäl
2016-04-05 06:34 #4 av: Mia-45

Tack Zadeira. SkrattarHjärta

Anmäl
2016-04-05 10:56 #5 av: fiber53

Jag har ingen speciell musik att rekommendera, gillar mycket. Mitt lilla knep när jag ska sova är att lyssna på radion. Tar på mej en liten "hörplupp" i ena örat för att inte störa omgivningen. När jag ligger där o lyssnar skingras tankarna och man ältar inte och känner inte efter så mycket. Helt plötsligt somnar jag bara. Funkar jättebra för mej.

Anmäl
2016-04-05 12:15 #6 av: Ankan76

Musik är bra! Jag kan glömma bort allt då jag sitter och färglägger 😊

Anmäl
2016-04-05 16:00 #7 av: Mia-45

fiber53

Alla sätt är bra till avslappning och vila. 

Ankan...jag kan tro att färgläggning är bra. 

Kram på erBlomma

Anmäl
2016-05-05 17:27 #8 av: fogelism

Hej på er alla!

Efter att ha läst alla inlägg så kände jag mig "hemma" - helt underbart med personer som fattar vad vi går igenom! Så jag tänkte att jag inte bara skulle öära utan även bidraga lite jag med  Får idé

Själv använder jag mig av "white noice" i form av en fläkt jag startar när jag ska lägga mig. Somnar fortare och sover bättre då det monotona ljudet stänger ute allt anat ljud ut. Stör även ut min tinnitus. Har även sedan många år tillbaka använt mindfullness.

Har fibro (15 av 18), frozen schoulder  (adhesiv kapsulit), överansträngd armbåge pga axeln, IBS, ledvärk (artros eller kombo med fibron), kronisk huvudvärk, ben som "kollapsar" utan förvarning när jag går.  Ansträngningsutlöst huvudvärk som resulterat i två åskknallshuvudvärksincidenter (samma symptom som hjärnblödning) och det finns ingen VAS-skala i värden som kan beskriva den smärtan där det börjar svartna för ögonen och om jag inte får sätt eller helst lägga mig ner så tuppar jag av , kallsvettig - smärtan sitter i flera timmar men kan hålla i längre oxå. Pulsen och blodtrycket rasar upp i läskiga värden! Jag är normalt en lågtyckare på ca 80/45 (vilket är normalt för mig, har haft det hel livet). 

(detta var nästan allt jag har det finns mer...)

När jag berättade sett för min någon vecka efter den andra incidenten till VC så tvingade de efter en timmes övertalning mig att åka in akut, hamnade på neurologakuten och fick utstå skallröntgen, EKG samt ryggmärgsprov allt UA. Åtta timmar höll de på att ta prover och jag i ett crashrum

Har en underbar husläkare som inte är rädd för att remittera, jag har varit hos: neurolog, reumatolog fysioterapeut (går ff dit och får akupunktur, TENS, laserljus som går på djupet ner till mitokondrierna).  Jag har röntgats med både slätröntgen och MR i flera omgångar, har tagit alla enkla blodprover och hela spektrat till de mest ovanliga varianterna som stämde med min anamnes. Har testats två gånger för Sjögrens - men tårvätskan funkar ypperligt så det har jag inte.  Remitterats till ögonspecialist, så nu vet jag hur det är att göra ultraljud men ett verktygsöm rörs runt på glaskroppen dvs ögat är öppet... Jag har återkommande besvär med att det bildas en knappnålsstor gul uppordnad precis dikt mot iris som känns som att ha ett sandkorn i ögat (dvs mindre skönt...) och den skjuter ut röda blodstrimmor mot näsroten tills halva ögonvitan är knallröd. Obehagligt men helt ofarligt, har salvor och droppar som lindrar ibland.

Dessutom en remiss till smärtrehab - ska dit om  fem dagar och 1+1 dag för utvärdering, fick en snabb tid pga en avbokning. Efter det vet jag om jag blir "antagen" - jag hade redan klarat först steget och kvalade in utifrån de svar jag fick fylla i som de skickade hem. Lite läskigt det där med att behöva kvala in - att prestera på beställning är extremt ångestladdat.

Oj det blev en lång text... hade bara tänkt tipsa om att white noice fikar för mig när jag ska sova...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.