Hälsa och välvaro

Yrsel

2016-02-09 19:50 #0 av: [LoveUnite]1

Detta börjar bli jätte jobbigt nu!

Ryggen och fötterna har sin normala värk nivå, hade en natt då jag vaknade av värk i hela ryggraden, men efter det har det varit normal värk.

Jag har upplevt lite lätt yrsel då och då, speciellt vid träningen, har fått avbryta några maskiner tidigt pga yrseln (blir rädd jag ska svimma) det har pågått i ca 2 veckor och bara blivit värre.

Hela dagen idag har jag varit yr konstant, alltså stilla, gåendes, sittandes och kanske inte den bästa bekännelsen men även när jag körde bil idag.

Jag har fått fånga tag i väggen 2 gånger idag.

Jag fattar inte =(

Läkarna har tagit alla möjliga prover sist jag var där, vitamin, järn, socker och inflammations proverna, alla fina förutom lite låg järn men det är något jag haft sedan 20-års åldern så inget nytt, brukar inte bli yr av det samt har haft extremt mycket lägre, det jag har nu känns ändå mkt för att vara mig, hehe.

Så..

Har ni yrsel? (ni med värk, fibro etc)

Jag hoppas verkligen det är borta tills imorgon.
Det är faktiskt lite skrämmande nu när jag har det non stop hela dagen, ögonen hänger liksom inte med, vet inte hur jag ska beskriva, illamående blir jag också.

Får se hur jag mår imorgon. Känner mig för övrigt frisk.

Ps. Fick frågeformulären från Smärtkliniken idag, ska skicka in dem imorgon, sedan får vi se vad som händer. #hållerTummarna.

Anmäl
2016-02-09 20:00 #1 av: Mia-45

Jag har med kraftig yrsel ibland..men som mest känns det som en billig fylla. 
Specialistläkaren inne på öron trodde att jag har Menieres. 
Men jag tror även att mitt kommer av min artros i nacken. Att nerver kommer i kläm. 
Med min tinnitus som man med har vid Menieres, så tror jag att jag har det plus att det kan komma av nackvärken. 

Samtidigt så tror jag att denna trötthet vi kan drabbas av också kan framkalla yrsel. 
Så här spelar säkert många faktorer in.

Har de röntgat din hjärna? Be om det annars så du och läkare utesluter allt annat. 

Anmäl
2016-02-09 20:09 #2 av: [LoveUnite]1

Urgh... Förskräckt nää, inte röntgat hjärnan, men har självklart funderat på det, men har inte ens tagit upp yrsel med läkarna... än. går inte detta över kommer jag boka in ett besök till vc, för detta är äckligt, läskigt och jobbigt.

Tinnitus tror jag jag har, piper ibland, inte alls ofta, kan gå dagar utan, men är för jag gilalr att lyssna på hög dunkande musik i mina hörlurar Lyssnar på musik

Har dock haft skum huvudvärk från och till också i några v nu (därför jag tänkt ang hjärnan ibland).

Jag vet att tröttheten, värken, kroppsliga stressen osv säkert kan påverka, men... ush... så himla jobbigt! 

Jag vill bli frisk igen!!! =(

Anmäl
2016-02-09 20:14 #3 av: Mia-45

Jag har med huvudvärk oftare än innan jag fick fibron. Hänger säkert ihop allting tror jag, med yrsel, tinnitus, skalledunk, trötthet m.m.
Hörde av min syster som känner en annan som har fibro. Hon har de mest konstiga sakerna. Hon tappar ögonfransar. Funderar

Men kolla upp med röntgen. Jag har gjort det och det var inte så farligt. Man ska visserligen in i en smal tunnel och sen ligga där inne. Kanske underlättar om man inte har klaustrofobi. 

Anmäl
2016-02-09 20:18 #4 av: [LoveUnite]1

Är det samma sorts tunnel som när man gör MR röntgen?

Jag har inte klaustrofobi MEN är nojjig med hjärtat och hjärnan, fråga mig inte, men när jag tror jag ska röntgas där blir jag nojjig att strålningen ska få mitt hjärta/hjärna att stanna/sluta fungera osv osv Zombie

Allt annat går bra att röntga =)

De får nog ge mig lugnande eller något då, heheheeeee Yrar Somnar

Sant, alla påverkas nog olika med smärta och värk.

Anmäl
2016-02-09 20:22 #5 av: Mia-45

Ja det var MR jag gjorde. 

Och visst kan man bli yr av både trötthet och värk. Men det känns ju ändå skönt att veta att det inte är fel på hjärnan på nåt annat sätt. 
Hjärta

Anmäl
2016-02-09 20:34 #6 av: [Lummer]

Hoppsan 3. För ca 10 år sen tappade jag ögonfransarna på halva vänstra ögonlocket. Tog ett år innan dom kom tillbaka och då var dom vita. Nu ser dom normala ut. Kopplade inte alls detta till resten av kroppens tokigheter. .. Där ser man

Jag är också yr. Har inte fibro diagnos men jag blir ofta yr när ögonmigränen krånglar. När jag rör för fort på huvudet, har inflammationer i muskelfästen i nacken och det tror jag påverkar och när jag ser något snabbt som blinkande ljus eller såna filmer när dom springer med kameran.
Blir väl nån kombo med syn och spänningar antar jag.
Blir också yr av att gå på löpband.....

Har gjort MR på nästan hela kroppen och det är inget att oroa sig för. Tycker inte det väsnas så mycket som folk säger heller. Har man problem med trånga utrymmen eller tycker det kännns obehagligt kan man få lugnande. Säg till innan. Får man panik så finns en knapp att trycka på då avbryter dom allt. Det svåra är att få remiss dit .

Anmäl
2016-02-09 20:39 #7 av: Mia-45

Ja där ser man Lummer. 
Man kan visst få jättekonstiga symtom. 

Tror med att nackbesvär kan ställa till det med yrsel och som du skriver, ögonmigrän. 

Jag tyckte faktiskt det  var sövande att göra MR. Första 10 minuterna var lite otäcka men sen dunkade det så man höll på att somna...hahahaSomnar

Anmäl
2016-02-09 20:46 #8 av: [Lummer]

Ja Mia det är faktiskt riktigt avslappnande 😉

Anmäl
2016-02-09 21:04 #9 av: [LoveUnite]1

Jag har gjort MR röntgen för ländryggen så jag har gjort det innan, tyckte det var rätt obehagligt och det har inget med självaste undersökningen utan bara mina nojjigheter Gris

Anmäl
2016-02-09 21:23 #10 av: [Lummer]

Det är ju heller ingen strålning med MR så det kan du försöka lugna dig med😉
Och klart är man nojig mangör det ju liksom inte för att det är en kul grej....

Nån av er som får hyper känsel? Förra veckan värkte lillfinger leden länst ut på höger och när värken la sig efter ett par dar så får jag typ hyper känsel i fingertoppen. Känns hudlös liksom.
Var ute på en liten stavpromenad förut och blev helt orkeslös i vänsterarmen handen blev varm och började värka och nu känns vänstra lillfinger toppen lika hudlös som den högra. Har märkt detta många ggr att efter att det gjort skitont blir det hyper känsligt efteråt...varsom i kroppen inte bara fingrarna

Anmäl
2016-02-11 18:26 #11 av: [LoveUnite]1

Tagit järntabletter i 3 dgr nu och mer lugnt på träningen. Undvikit joggningen och tagit cykeln med stöd för ryggen istället.

Mår mkt bättre nu. Blev lite yr på gymmet idag men inte like aggressivt som innan, lyckades göra klart hela passet =)

Så... kanske jag pressar kroppen lite väl mkt. Ska ta det lite lugnare på gymmet.

För kanske kroppen värker och stressar utan att jag märker av det (förutom då vid yrsel och viktstrejk) .

Jag ska ta det lugnt denna v ialla fall, nästa vecka också tror jag. Så få vi se om detta yrsel försvinner.

Anmäl
2016-02-11 19:33 #12 av: Mia-45

Men nääää! Har Lummer slutat?? Ledsen

Ja kroppen kan vara stressad utan att du själv märker det. Och detta kan säkert framkalla din yrsel. Ta det lite lugnare ett par dagar så ska du se att det ger med sej. 
KramenBlomma

Anmäl
2016-02-11 20:20 #13 av: Zadeira

Jag får yrsel i perioder när jag promenerar. Då är det i perioder där jag pressat kroppen lite mer än vanligt ett par dagar och känner mig utmattad och tröttare än vanligt. Tror att det kan bli så om man pressar kroppen lite mycket i perioder då man kanske inte är fullt frisk eller redan är lite extra nedsatt pga fibron.

Denna veckan har jag påbörjat rehab som gjort mig fruktansvärt utmattad, och idag när jag och hunden varit ute på en ändå lugn promenad iu 30 minuter slog yrseln på och har suttit i sen dess.


Anmäl
2016-02-11 20:32 #14 av: [LoveUnite]1

Ja, men då är det säkert det jag med har, pressat kroppen för mkt så kommer yrseln, för det har bara satt igång när jag började träna och jag har tagit i rätt hårt den senaste månaden.

Inte alltid lätt när man är ny med allt detta, med värk och så. Har i stort sätt varit fullt frisk förutom en galloperation fram tills Januari 2015 liksom.

Jag ska ta det lugnt nu i några dagar!

Anmäl
2016-02-11 21:04 #15 av: Zadeira

Det är en himla omställning när man alltid varit frisk förut och plötsligt måste lära sig på nytt hur ens kropp fungerar med alla dessa nya "konstigheter". Mina fibro-symtom började ju redan som 14-15 åring så jag har liksom mer "växt in" i det, samtidigt som det blivit så mycket värre de senaste två-tre åren att det ändå blivit en stor omställning matt vänja sig.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.