Hälsa och välvaro

illamående i samband med värk

2015-10-23 01:19 #0 av: [LoveUnite]1

Detta är lite nytt för mig, tänkte att första gången det hände att det kanske var en engångs grej.

Förra gången, vilket från förra till denna hade jag 2 dgr lugna dagar, men förra gången så mådde jag illa i samband med värken

(ländryggvärk/smärta i 10 månader)

Jag tänkte kanske det bara var den gången men nu idag börjar värken komma tillbaka och dessa vågor i ryggen får mig att må illa ännu en gång.

Brukar ni också må illa när ni får era smärtor?

Ush, jag hade bara 2 lugna dagar, f#n, hoppades på minst 1 v eller permanent... men nej. Vet inte varför hoppet går upp varje gång det känns bättre i ryggen =(

Anmäl
2015-10-23 02:00 #1 av: VSK

Jo då, har man väldigt ont så kan man bli illamående och kräknödig. Är normalt fast kanske inte så där supervanligt i snitt. 

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2015-10-23 12:16 #2 av: Zadeira

Vad jag har läst så när man lider av långvarig smärta så rubbas ju smärtretningar/smärtcentrum och det gör att hela hjärnan påverkas. Jag själv drabbas ofta vid mina värre smärtor, ofta de från bröstkorg och rygg i smaband med inflammationer i de delarna som jag får återkommande pga fibro.

Ett utdrag kommer här från en sida angående fibromyalgi, men gäller även andra smärttillstånd, långvariga och akuta: "Det tycks vara så att hela nätverk i hjärnan aktiveras. Det gäller även djupt liggande delar som hjärnstammen, vilken bidrar till att smärta ger svettningar, illamående och hopdragna pupiller." (http://fof.se/tidning/2005/4/nar-det-gor-ont-lange)


Anmäl
2015-10-25 09:18 #3 av: Natasha68

Ju..jag brukar har illamående. men av IBS.

Anmäl
2015-10-26 22:31 #4 av: [LoveUnite]1

Känns verkligen att det har blivit värre.
Inte graden av smärtan, dock när jag har riktigt ont så gör det ju självklart JÄTTE ont.

Jag syftar mest på den vardagliga värken, den har blivit värre.
Visst nu har väl alla mediciner jag tagit gått ur kroppen så jag känner nog av allt mer. Men är ju då bevis på att det inte gått över.

Man måste ju oavsett testa ibland.

Men alltså.
Grov trötthet och orkeslöshet.
Min kropp är svag, alltså jag känner mig svag i hela kroppen.
Lite lätt yr hela tiden och nu börjar övre ryggen samt axlarna kännas, tror dock mer det är spänningsvärk för jag vet att jag spänner mig mkt upptill.

Ländrygg/Korsrygg värken är liksom molande, går som en våg vid ryggraden och jag mår så illa i samband med detta nu, konstant i snart 2 veckor.

Jag känner även att rumpan är spänd, alltså jag spänner nog skinkorna utan att direkt tänka på det. Brukar massera dem lite, hehe, men hjälper lite faktiskt.

Känner mig svag när jag går.

Bara rent allmänt svag.

Min Läkare har inte ringt mig som hon lovade, 1,5 v sen är hon.
Jag vet jag borde ringa VC men jag är så trött på allt.
Känner på mig att jag kommer bryta ihop om jag inte får hjälp nästa gång jag ber om det.

Folk i min omgivning verkar inte riktigt förstå, vilket jag egentligen själv kan förstå för jag var dem en gång i tiden.

Att sätta larmet på kl 8 och ringa ett samtal kan vara så jobbigt... men det är det.
Har liksom inget hopp och ingen energi kvar.

Men vet att jag måste.

Anmäl
2015-10-27 00:07 #5 av: VSK

#4

Det där med spända muskler är ett negativt moment 22.

Smärta orsakar spända muskler, och spända muskler orsakar smärta. Försök att få tag på muskelavslappnande medicin om du kan. 

Har du provat att bada/duscha varmt? 

Det där med lovande läkare som sviker en är bara så surt. Ledsen

Tyvärr, så finns det folk som måste uppleva saker själva för att de skall begripa och förstå. Oftast är det såna människor som ligger en vecka i säng för en sketen förkylning. 

Krya på dig så gott det går. 

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2015-11-07 19:18 #6 av: [LoveUnite]1

Idag har jag stått och lagat riktig mat som jag bjöd på samt diskat innan o efter, kan säga att jag fick jätte ont i ryggen o fötterna under matlagningen och nu är jag full med värk efter.

Att det ska bli så efter något så lätt som bara att laga mat o diska.

Jag har dock fått tillbaka aptiten men det tar fort stopp, även en gäst påpekade att jag blev mätt väldigt fort.

Men, huvudsaken är väl att jag äter, får i mig något, och kan vara bra för min vikt att jag inte kan äta lika mkt som innan ;) inte för att jag ser någon skillnad på vågen.

Känns dock skönt nu när jag ligger i sängen. Får vara tacksam för det.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.