Prathörnan i soffan

Läkare som inte bryr sig

2015-10-07 13:59 #0 av: [LoveUnite]1

Jag fattar mig inte på läkarna, ska väl inte gnälla allt för mkt på den senaste för jag har inte fått hem brevet än, men, läkaren lovade att ringa på fredagen eller måndagen, idag onsdag ringde jag och sköterskan fick ge mig beskedet.

Läkaren hade skrivit ett brev som hon skickat idag, men hon lovade mig ju att ringa, sedan lovade hon mig remiss till reumatolog, mer blodprover osv, men enligt sköterskan stod det i brevet, eftersom alla prover såg bra ut skulle jag fortsätta med järntabletter.

Mer info fick jag inte... Men kanske står något mer i brevet. Hoppas jag! Ledsen

Jag är tacksam över min varmvatten simning, den hjälper lite, mina fötter känns bättre, ryggen är som vanligt men har haft 2 bra dagar, dock idag efter träningen har jag lite värk igen. Jag ska försöka hålla igen och inte göra för mkt.

Jag vet inte som sagt vad jag har men jag gissar antingen på fibro eller något reumatiskt.

Det känns som ett hugg i hjärtat varje gång en läkare säger samma sak: Smärtstillande och vila. / Anti inflammatoriskt och vila... etc.

Jag ska avvakta tills efter brevet kommer sedan ska jag ringa och begära bestämt en telefon tid med läkaren om det står i brevet att ingen vidare utredning ska ske.

Innan dess ska jag även ringa runt till lite reumatiker förbund och liknande (gjort det förr) och rådfråga dem, så kan jag även ta upp det med läkaren.

Läkarna tror att det bara handlar om vanlig ryggvärk, konstant i 9 månader då eller? Påverkar mitt vardagsliv, har typ inget liv, måste planera allt innan, ha piller med mig överallt, tele med mig överallt ifall jag måste ringa efter hjälp - vilket har hänt! Min lilla etta tar 3 dagar att städa för jag måste dela upp allt.

Duscha min hund är ett helvete... jag börjar bli allt mer stel i kroppen, jag har så ont ibland att jag blir yr, gråter och bara stänger av helt.

Allt detta talar jag om för läkarna, men ändå tror de bara att det är vanlig ryggvärk, jag säger hela tiden alvedon tar inte bort smärtan, jag tog citodon första gången fungerade helt ok, tror även jag blev lite hög, gött, men, fick magattacker från hlvte så jag testade halva dosen, ingen magattack men hjälpte inte mot smärtan, testade full dos och magattack, tar inte dem längre.

Tål typ inga anti inflammatoriska grejer.

E så tröttsamt! Å hade ingen järnbrist... vafan beror min extrema trötthet på då... känns som jag ska hamna i koma snart! Somnar

Sa nu sist även att vi har fibro och reumatiskt i släkten även närmsta familj (fick reda på detta efter en djup diskussion med mamma). Läkaren skrev det på en lapp, men vad vet jag, kanske hon kastade den sedan.

Ush!

Varför har läkarna blivit så känslokalla och DÅLIGA! Inkompetenta eller vad!
Nu för tiden är väl allt psykologiskt.

Bara för jag sa att smärtan gör att jag gråter ibland, missuppfattade hon mig och sa, gråter du mycket (fattade att hon skulle säga att depression kan leda till smärta) jag sa nej, alltså jag har så ont att jag ibland gråter för det gör så ont.

Ja, sant, jag blir deprimerad emallanåt, är det så konstigt egentligen, ha ont, riktigt jäkla ont, inget liv för jag har så ont, jag var mkt mkt mkt aktiv innan, nu klarar jag knappt något och vissa grejer vågar jag inte göra, vikten ökar, vågar inte skaffa famij så livet står på paus, bara för jag är överviktig så tror vissa att jag bara är lat, folk som pressar mig att jobba inom äldreomsorgen när jag VET att min kropp pallar inte det, jag vill ju bli bättre inte sämre eller bara gå runt i en cirkel.

FK godkänner inte mig som sjukskriven pga smärta som arb-lös.
Så nu helt ärligt undviker jag bara samtalen från jobbet och går då hellre som arb-lös, med nästan inga pengar, letar dock efter något kontorsarbets liknande ist.

Men denna trötthet! Sover

Anmäl
2015-10-07 14:20 #1 av: Annielle

Förstår att du har det jättejobbigt och känner tyvärr igen mig i läkare som inte bryr sig när de inte hittar något på prover trots att ens liv är starkt begränsat av smärta, trötthet m.m.

Tyvärr klassar de nog ofta det som psykiskt om de inte ser något på prover! 

Att de heller inte hör av sig som lovat har jag också varit med om tyvärr (läste journalen sen, där stod det att läkaren skickat brev till mig, men jag hade definitivt inte fått något brev)

Något som jag har funderat på själv är att skriva en självremiss, det kan man göra till många ställen och behöver då alltså ingen läkare på vårdcentralen i ryggen.

Jag har gjort det en gång till en allergimottagning, gick hur bra som helst!

kolla upp/ring eller maila om det går att göra så till reumatolog vet ja!

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2015-10-07 18:32 #2 av: Zadeira

Jag gissar att du pratar om läkare på VC nu. Senast i går sa en av mina specialistläkare på smärta något som verkligen var klockrent.

Vården på Vårdcentraler är oftast beräknat på att varje patient ska ta 15 minuter. Alla patienter ska passa in i en box och ha en diagnos eller sjukdom som kan mätas, synas eller ställas på 15 minuter. Har man något annat så passar man inte in i mallen och då är det få allmänläkare som bemödar sig med att verkligen ta reda på hur det egentligen är. Fibro/kronisk värk patienter passar helt enkelt inte in i boxen. Har man tur så hittar man läkare som tar en på allvar och verkligen ger en den vård och fullständig undersökning man behöver, men det kan ta en evighet att hitta en sådan läkare.


Anmäl
2015-10-07 19:23 #3 av: [LoveUnite]1

Ja det är läkare på vårdcentraler.

Men tycker att de kan väl skicka remiss till reumatolog eller någon som är specialist inom smärta.

Ledsen

Anmäl
2015-10-08 10:17 #4 av: Annielle

 Jag håller med om att de gott kunde skicka remiss till reumatolog från vårdcentralen, men har tyvärr samma erfarenhet som dig att de ser sig blinda på blodprover som ser bra ut och "skiter i en därför" eftersom de "ser" att man är frisk på proverna.

Hoppas att läkaren skickar en remiss, annars får man försöka gå en annan väg...

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2015-10-08 11:43 #5 av: fiber53

På min VC är det 15 min med läkaren som gäller om man ringer och får tid samma dag. Däremot kan man beställa och få en längre session med läkaren men då får man vänta ett tag. När läkarna skyller allt på psykiska besvär kan man be att få göra ett test. Det är bara ett papper med lite frågor att kryssa i. Där kan man utläsa om man är lite, mycket eller inget deprimerad. Man kan även hitta testet på nätet och göra det hemma.
http://depression.se/test-ar-du-deprimerad/

Anmäl
2015-10-08 12:19 #6 av: [LoveUnite]1

Jo men om man har depression kommer ju det att synas. Jag e klart deprimerad tack vare 10 månader av smärta o värk o över 2 år med trötthet som bara blir tyngre utan hjälp.

Syns det då nu att jag e deprimerad kommer de skylla allt på det.

Jag kan mkt väl tänka mej min trötthet e vörre nu pga smärtan vilket i sin tur gör mej orkeslös o deppig.

Tänka sig själv när man levt mkt aktivt med 2-4 tim promenad ca varje dag o gym 2-4 dgr i v. Fysiskt vägt som lägst 76 kg vilket för mig som vägt 97 kg en riktig stolthet! Hållt borta vikten i ca 8 år!

Sedan PANG. Aj! Upp till 85 kg pga jag ej kan göra mer ön 30-40 min promenad 4-6 dgr i v o kan ej städa allt på samma dag osv osv, ingen energi. Ibland kan jag ej röra mig alls.
Ingren som vill hjälpa mig (känns d som efter 10 mpnader)

Har jätte svårt att gå ner, har kämpat sedan feb. Men inget gör att vikten sjunker.

Självklart detta gör en deprimerad.

Men nu har jag haft 3 bra dagar med endast mild smärta å det e jag överlycklig över. Det firade jag med att åka t skogeb på en 40 min promenad ☺

Anmäl
2015-10-08 17:28 #7 av: Annielle

#5#

Sen är ju inte allt som är psykiskt depression, så ett sådant test utesluter ju inte andra psykiska besvär eller psykiska sjukdomar.......

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2015-10-09 13:41 #8 av: [LoveUnite]1

wow, fick hem brevet idag från läkaren.

Jupp, var som sköterskan sa, står verkligen bara att jag ska fortsätta med järntabletterna, inte något om att jag ska kontakta henne osv.

På måndag ska jag ringa runt lite till olika remautologer/föreningar osv som jag gjort innan och rådfråga med dem och får väl helt enkelt skicka en egen remiss sedan.

Detta är säkert 5.e läkaren jag varit hos med dessa problem och denna läkaren gav mig hopp och nu verkar det som allt bara var en lögn!

Anmäl
2015-10-10 10:04 #9 av: Annielle

All lycka till önska jag dig! Själv orkar jag inte ens gå till så många läkare, men hade väl varit tvungen om jag inte redan hade haft sjukersättning p.g.a. allvarlig utmattningsproblematik m.m. sen många år.

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2015-10-11 18:16 #10 av: Natasha68

Love Unite! angående vikten.. Min man vägde i januari 128 kg , och i augusti  84 kg. Han / och vi alla i familj) äter låg. kolhydrat kost. Mycket fett , kött. grönsaker. Inget socker. Maken blev frisk från  många sjukdomar. t.o.m behöver inte medicin mot ADD; Jag blev fri från  hypertoni , magkattar, IBS; ( fast jag tar raffinerad socker i tee och kaffe ändå, klarade inte att sluta).   Rekommenderar gärna!!! Läkare behandlar mig INTE ALLS! har aldrig blev undersökt av en läkare,,,bara av sjukgymnast.  Kämpar själv.  Promenader bara 2 km , men hjälper, Yoga. ..och tabletter antidepressiva , och 50 mg Lyrica.Förre Lyrica klarade jag inte ens att gå ...sänder foton på min mans omvandling!

KRAM!

Anmäl
2015-10-12 01:02 #11 av: JonnaCecilia

Tror tyvärr att många reumatologer även de går på prover, och syns inget på blodproverna kommer de kanske inte ta emot dig. Jag skulle hellre skicka en egenremiss till en smärtspecialist (om inte din läkare är villig att göra det, ev ett smärtteam), de ska kunna lite mer annorlunda smärtproblematik. Förklara allt du gjort, den hjälp du försökt få och be dem hjälpa dig eller fråga vad som krävs för att du ska få komma dit. Din vårdcentral borde också ha en sjukgymnast, be om en tid dit och se om han kan hjälpa dig, de kan ibland vara mer kunniga på smärta än allmänläkarna. Kanske börja med det eftersom smärtläkarna gärna vill att man testat det först innan man får komma till dem.
Lycka till

Anmäl
2015-10-12 12:40 #12 av: Nettan4

De två reumatologer jag träffat har bara sett provsvar och eftersom det ej visar nåt på mig så har de inte hjälpt mig, förstår ditt läge precis och känslan man får är inte rolig, har flera gånger känt mig som hypokondriker då det inte syns något men är nog bara att känpa på tyvärr tills man kommer till en läkare som ser hela patienten och inte bara provsvar.

Anmäl
2015-10-12 16:15 #13 av: [LoveUnite]1

Wow, min läkare ringde Förlägen

Vi kom fram till att hon skulle rådfråga sina kollegor på sjukhuset och jag frågade om reumotologerna inte vill ta emot mig kanske jag kan få en remiss till en smärtklinik som är mer inriktade mot smärta, hon sa att det var det hon skulle kolla upp.

Hon ska höra av sig i slutet av veckan.

Hoppas jag kommer någon stans nu, hon lovade att följa upp mig. Kommer gråta av glädje om jag får en remiss till reumotolog eller smärtklinik. Oskyldig

Anmäl
2015-10-12 18:42 #14 av: Annielle

Wow! Du har i alla fall hittat en läkare som faktiskt är villig att hjälpa dig och tror dig! Betyder ju MYCKET! Grattis verkligen!

Var i landet bor du? Tips på vart man hittat sådana läkare behövs verkligen!

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2015-10-12 18:51 #15 av: [LoveUnite]1

Jag bor i Blekinge.

Hoppas verkligen att jag får en remiss till någon! Drink

Men som sagt, jag har gått igenom minst 5 läkare på 2 olika vårdcentraler.
Om denna läkaren håller sitt ord så kommer jag definitivt behålla henne som ordinarie läkare!

Anmäl
2015-10-14 18:21 #16 av: [LoveUnite]1

Efter några bra dagar är värken åter med hämnd, urgh jag blir så trött!
För mitt hopp går ju upp varje gång, tog det ändå lugnt dessa dagar när jag inte hade lika ont.

Kunde inte sova inatt för värken började under natten, ligga på mage gick knappast för det typ spänner på ryggen, ligga på rygg är skönast men har svårt att somna så, sidoläge fungerar ibland =)

Så idag på simningen klarade jag typ ingenting :(
Så säger den ena sjukgymnasten, kan det inte vara att värken kommer beroende på vart i menstruations cykeln du är. Jag blev irriterad, sa bara, ja om jag har det varje dag så. Sedan gick jag i slow motion därifrån. Var inte på humör att höra sådana saker. Jag tror hon märkte jag inte var på prat humör, haha!

Jag höll mig för mig själv, log lite åt de andra men ville mest bara vara ifred. Den andra sjukgymnasten kom dock och pratade lite med mig, var mer förstånd i honom.

Men även bara flyta i vattnet kändes... konstigt, kan inte beskriva, går liksom i ryggraden den äckliga känslan av både värk, trötthet och knivande skärande smärta och sedan hela svanken/korsryggen dunkar som om när man har huvudvärk.

Den var påväg smygande det kände jag 1-2dagar innan idag men inatt slog det liksom ut... igen. Är bara ligga som gäller, även nu när jag ligger känner jag värken.

Imorgon ska jag hämta ut nästa omgång med nya mediciner, diflonak (kan ej stava) får väl se om min mage kan tåla dem.

Jag vill bara detta ska ta slut någon gång!

Anmäl
2015-10-14 19:29 #17 av: Mia-45

Usch LoveUnite

Jag har med denna hemska ryggvärk nu. Det skiftar sida hela tiden och kan även sitta mitt i svanken ett tag. Skärande, brännande och dunkande smärta som du beskriver. 
Känns bäst när jag rör på mej men blir trött i ryggen till slut av det med. 

Hoppas att din värk lättar snart. 
KramBlomma

Anmäl
2015-10-14 21:20 #18 av: [LoveUnite]1

Känns som om man sakta håller på att dö när det är såhär.
Som om kroppen håller på att ge upp liksom.

Alvedonen hjälpte inte, men tar ev 2 till snart, för jag blev lite groggy av de första 2, kanske jag sover bättre. Somnar

Anmäl
2015-10-15 07:45 #19 av: Mia-45

#18

Nä Alvedon eller andra som Ipren och dessa hjälper inte mej heller. 
Tar heller inga andra starkare mediciner så länge som jag inte jobbar. 

Idag känns det lite bättre här...än så länge. Tummen upp
Hoppas att din värk i ryggen släpper något. 

KramBlomma

Anmäl
2015-10-15 11:12 #20 av: [LoveUnite]1

Känns bättre för mig också idag =)

Ne, jag har tagit anti inflammatoriskt i snart 10 månader med några v mellan rum mellan omgångarna, och som jag sa till läkaren, borde inte den sk. muskelinflammationen vara över nu då?

Jag vill inte ta mer tabletter egentligen för min mage har börjat reagera våldsamt nu de senaste 2 gångerna och jag vill få tillbaka balansen i magen.

Anmäl
2015-10-15 11:16 #21 av: Mia-45

Jag tog med anti- inflammatoriskt som jag fick av min mamma..men dessa hjälper inte alls. 
Jag fick däremot Gabapentin mot värken...det hjälpte ganska bra men fick en massa andra biverkningar som inte var så lyckat. 
Och mår inte din mage bra av dina piller så är det ju inte heller bra.
Vad 17 ska man göra?

Anmäl
2015-10-15 11:22 #22 av: [LoveUnite]1

Har ingen aning, men just nu så tycker jag min mage är viktigare, alvedon kan jag ju ta men som sagt fungerar egentligen inte förutom att göra mig mer groggy = lättare att somna.

Jag har tagit ipren, naproxen, pronaxen och min mage tål inte dem.
Nu vill läkaren att jag ska ta difloneak, den ska väl vara det värsta för magen... Skäms

Jag har tagit omeprazol också i samband med ipren och den första omgången med naprozen. Citodon får jag intensiva magkramper av.

Jag orkar liksom inte experimentera mer.
Sedan i grund och botten är jag emot läkemedel, hahahaha! Från att endast ha sår rengörande medel och plåster hemma har jag ett helt apotek i mitt medicin skåp nu! Förskräckt

Anmäl
2015-10-15 15:25 #23 av: Annielle

Usch, lider verkligen med dig! 

Brukar du använda dig av någon form av avslappningsövningar?

 När man har ont blir man mer spänd och får ännu mer ont för att man blir mer spänd i en enda ond väldigt stressande cirkel och stressen i sig gör att smärtan och spänningen blir värre....rundgång i hela systemet :(

Oavsett orsaken till smärtan är avslappningsövningar varje dag väldigt bra och läkande att göra.

Mindfulness likaså, finns böcker som handlar om mindfulness i samband med smärta.

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2015-10-15 16:53 #24 av: [LoveUnite]1

Jag har mediterat mkt genom åren, har påbörjat det igen men kan inte påstå att jag gör det varje dag vilket jag gjorde innan.

Energin till att bara meditera finns knappt.

Men minst 2 ggr i v gör jag det upp mot 1 timme ibland lite mer.

Jo, helt klart att jag spänner mig, märker av det mest i käke och axlar. Familj oh sjukgymnast ser också att jag spänner mig mycket främst med axlarna och säger till mig.

När jag själv blir medveten om det så ändrar jag på det.

Spänner mig säkert på fler ställen utan att jag tänker mig för.
Har precis insett att jag spänner mig med fötterna när jag går, så ibland gör jag mist bästa att gå mjukt med fötterna.

Stretchar gör jag ofta för både rygg och fötter, varje dag.

Men jag känner själv jag behöver mer än så.

----

Jag hade en lugn fm men ryggvärken kom tillbaka med kraft efter ca 20 minuters promenerande med min hund, panik efter en bänk och sedan efter vila överlevde vi till bilen. Handlade mat också och det var inte skoj, trodde jag skulle svimma av all denna yrsel och smärta.

Är hemma nu så kommer bara ligga i sängen resten av dagen, helt utmattad, får se om jag även kollapsar och får lite sömn.

Anmäl
2015-10-19 16:59 #25 av: [LoveUnite]1

Gött, lyckades få komma till gymmet på sjukhuset så nu har jag 25 stämplingar, samt har fri kort till nästa år, ska ha som mål att gå 1 gång per v, har även simning 1 gång i v.

Gick igenom träningsprogrammet idag, och jag är verkligen otränad, gjorde ju typ ingenting och jag har träningsvärk redan, haha!

Men han tyckte jag var duktig, jag är lite rostig men har ju faktiskt gått på gym flera ggr i v i flera år innan alla mina problem kom. Så pinsamt när jag känner hur otränad jag är när jag vet hur mkt jag klarat av innan.

Men men, målet är ju att träna upp mig.

Ska ha uppföljning med träningen så... det är min motivation att ta mig dit, för jag har ingen motivation eller energi att ta mig till vanliga gymmet längre.
Samt att när min smärta i ryggen blir riktigt intensiv blir jag galet yr, har hållt på att svimma x antal ggr, måste hålla i mig och ibland sätta mig ner på marken om jag är ute.

Men svimmar jag på sjukhuset är jag ju redan där :P
Är en liten trygghet i det.

Min läkare har iaf inte ringt tillbaka, jag hoppas hon ringer denna v annars får jag väl ringa på tors elr fre och påminna ang telefon tiden. Vill gärna veta om jag ska få komma till remautolog eller smärtklinik eller vad nästa steg ska bli.

Anmäl
2015-10-19 17:10 #26 av: Mia-45

Åh vad härligt att höra att du får träna gratis.

Det är inte billigt idag.

Jag är i samma sits som dej. Fullständigt otränad nu men har tränat mycket innan detta började. 
Frustrerande. 

Kram till dej. 

Anmäl
2015-10-27 12:17 #27 av: [LoveUnite]1

Har ringt själv och pratat med min Läkare idag.
Hon hade skickat remiss till remautolog början då vi pratade senast (hon sa aldrig hon skulle göra det till mig) men jag har inte fått hem något om någon remiss och jag sa att det var värre nu.

Hon skulle rådfråga och ringa remautologen för att se om jag kunde få en tid denna v.

Får väl se om hon ringer mig idag eller om jag får vänta 2 veckor och ringa själv igen. Hehe.

Frågade även om muskel avslappnande tabletter.
Hon ville prata med remautologen först och när hon ringer mej igen så kunde vi prata om det så skickar hon i sådana fall recept.

Mmmm... Gäspar

Anmäl
2015-10-27 13:01 #28 av: [LoveUnite]1

Jaha, jag ska få komma till remautolog, de ska skicka hem kallelse till mig men kunde inte säga när det blir.

Sedan fick jag recpet på selvera, ska väl hämta ut det lite senare idag.

Bara jag inte behöver vänta 6 månader som med MR röntgen.

Är väl bara att ha is i magen nu. Kan inte göra så mkt mer förrän efter jag varit hos remautolog.

Anmäl
2015-10-27 13:48 #29 av: [LoveUnite]1

celebra hette det visst hehe.

någon som har erfareenhet av den medicinen?

Anmäl
2015-10-29 15:48 #30 av: [LoveUnite]1

Har fått en tid hos reumatolog i december tillsammans med en massa blodprover som ska göras.

Medicinen jag fick hjälper med den värken jag har nu samt att jag blir helt groggy så jag somnar snabbare om jag tar den på kvällen nån timme innan läggning.

Iaf dessa 2 ggr jag har tagit den ;)

Känner liksom hur värken släpper o min käke slappnar till o med =)

Det e typ det enda positiva i det hela så jag ska försöka koncentrera mig på det.

Anmäl
2015-12-09 16:13 #31 av: [LoveUnite]1

Så, då har jag varit hos rematulogen idag.

Självklart inget fel på mig enligt dem, alltså inget reumatiskt, de sa jag var ett gränsfall men eftersom alla prover såg fina ut och min MR såg fin ut = alltså inga tecken på inflammation eller korv tjocka fingrar o tår så kunde de ej bedöma mina problem som reumatiska.

Ingen chock direkt, bara ännu ett hugg i hjärtat, men jag förstår ju att de kör uteslutnings metoden, men man blir bara så trött. Är på gränsen att gråta varje gång.

Det räckte med att han lätt tryckte fingret på min nedre rygg (han sa ryggslutet) och jag ville döda honom för det gjorde så ont, haha, jag blir lika chockad varje gång att jag får så extremt ont och min respons blir så, haha, hade även ont på korsryggen.

Han sa att nästa steg är smärtrehab, jag och min vc läkare pratade om det innan att vi skulle testa det om inte det visade sig något hos rematulogen. Så, lär väl bli till nästa år.

Jag har dock haft 2 bra veckor med värken, haft värk men inte smärta (ja jag skiljer på de två),. Dock när jag tränade i måndags och gjorde magövningarna så... fick jag as ont vid korsryggen så nu har jag 2 steg högre med värk, men jag klarar hyfsat med livet trots det. Däremot ett bevis för mig att det inte är helt borta och jag måste fortsätta vara försiktig.

Jag undviker all jobb inom äldreomsorgen nu, lär dock behöva intyg till AF när jag kommer in i jobb garantin så de inte tjatar på mig att ta jobb som kan "döda" mig. Sedan får jag hjälp med min hund ibland för jag klarar henne inte alltid, sedan får man ju anpassa hela livet efter smärtan.

Men det positiva är iaf jag har haft den längsta perioden (2 v) utan extrem smärta samt kunnat ta promenader (40 minuter) nästan varje dag och jag satsar även på en 60 minutrare i veckan, samt hållt i gång med styrketräning 1-2 ggr i v samt mina simningar 1 g i v. Så det e ju nåt bra =)

Anmäl
2016-02-16 17:48 #32 av: [LoveUnite]1

Min handläggare på AF godkände intyget och hade full förståelse för min situation.
Jag blev riktigt glad över detta!
Jag har sökt in till Medicinsk Sekreterare och hoppas verkligen jag kommer in, börjar till hösten i sådana fall och om jag inte kommer in på den som finns 20 minuter ifrån där jag bor så blir det flytt till annan ort. Men jag kan faktiskt tänka mig det =)

Så AF sa att vi kunde ta det lugnt tills jag vet om jag kommer in eller inte.

Har även skickat in alla frågeformulären till smärtkliniken förra veckan, jag vet inte hur länge man måste vänta innan man får besked, men håller tummarna att jag kan få iaf komma till första besöket där de går igenom en riktigt noga en dag.

Så nu känns det som om jag kan andas lite.

Kroppen har mått helt okej so far, denna månaden, lite värk osv vilket tyvärr jag kallar normalt nu, så säger jag att jag har en normal dag inne fattar det värk men värk som jag ändå kan göra lite saker.

Har otroligt ont i vänstra buken uppe vid revbenen, har haft detta problem sedan augusti 2014 men har liksom glömts bort lite med alla andra problem. Kan inte ligge på vänster sida rätt ofta och när jag gör det under sömnen så vaknar jag av att det är spänt och gör ont. Nu gör det ont hela tiden, spänner liksom, jag kan inte dra in magen eller djupa/blå¨sa ut magen för då gör det riktigt ont.

Men... jag vet, jag måste lära mig acceptera denna kroppen...

Imorgon är sista simningen hos varmvatten bassängen, sedan kommer jag ta en paus där ifrån, känner jag fötterna eller stelheten bli värre så går jag till sjukgymnasten så jag kan få en ny remiss.

Väldigt skönt att ha en läkare som gör lite och en AF handläggare som förstår en.
Tog ca 1 år, men... jag hittade dem =) eller vi hittade varandra...

Anmäl
2016-02-16 18:53 #33 av: Sundaychild

Har du LoveUnite andra symptom som kunde tyda på fibro, eller är det mest värk för dej? Jag försöker också få en diagnos, och jag har till en del samma symptom som du, den här underliga, brännande/krypande värken i ryggen som gör att det är bäst att ligga på rygg, och spänningen/värken i magen och uppe vid revbenen. Men jag har dessutom en helt sjuk trötthet och känsla av feber och sjukdom mest hela tiden. Ibland riktigt ordentligt ont i halsen. Har förstått att detta är ganska vanliga symptom vid fibro, men själv har jag ingen diagnos. Och alla prover är ju normala, som för de flesta av oss..

HjärtaAmor vincit omnia - Kärleken övervinner allt. Hjärta

Anmäl
2016-02-16 19:44 #34 av: [LoveUnite]1

Jag är inte så insatt vad symptomen för Fibro är egentligen.

Förutom värk så har jag nu blivit väldigt stel kring bäckenet och höfterna och svag. Liksom, gå ner på knä och upp igen är JOBBIGT! Jag kan inte hålla inne stönen hehe.

Trötthet har jag också, har dock sömnsvårigheter, sömnproblem och ibland insomnia sedan jag varit 12 år, MEN, sedan all denna värk och problem så har min trötthet blivit extrem, nästintill utmattning ibland. Så jag är väldigt säker på att vad jag ens har bidrar till en värre trötthet och utmattnings känsla.

Tänk då att vara så extremt trött men ändå ha svårt att sova, ingen bra kombination, speciellt när jag kan vara vaken 1-2 dygn, ligger nästan och gråter för jag vill somna och kan inte.

Har dock haft bra sovande nu i snart 1 v =) ändå trött dåra, men lyckas liksom somna.

Jupp, alla mina prover är så fina dem också.

Min mamma har fibro, hennes prover är också fina. Hon är ju dock stel som en pinne från tå till topp och har en massa problem. Hon tar mediciner nästan jämt och har genom nästan alla år jag kan minnas.

Vi får se om de på smärtkliniken (om jag kommer dit) undersöker mig för fibro, ingen har gjort det hittills.

Min gissning för vad jag har är något reaumatiskt eller fibro... eller kanske både ock.

Alla jag pratar med tycker allt jag beskriver låter som reumatism.

Anmäl
2016-02-18 12:49 #35 av: [LoveUnite]1

Fick kallelse till smärt rehab hem i lådan idag. Från och med nästa vecka har jag 2 veckor inbokade med olika läkare besök.

Hoppas jag får lite svar om vad det kan vara det jag har.

Anmäl
2016-02-18 14:36 #36 av: Sundaychild

Lycka till!! Och berätta hur det går! Blomma

HjärtaAmor vincit omnia - Kärleken övervinner allt. Hjärta

Anmäl
2016-02-24 14:49 #37 av: [LoveUnite]1

Läkare besök nr 1)

Inga tecken på fibro, men kronisk lumbargo sa hon eller något med nervsignaler. Men ingen diagnos.

Hade högt blodtryck. Jag har alltid haft låg oavsett aktivitet och stress i mitt liv men den har gradvis ökat, men har ändå legat normalt. Idag låg den högt.

Hon sa 140/90 är normal i min ålder och jag låg på 150/100.

Så, ska kolla upp det igen på fredag ifall de va nåt tillfälligt eller vad det kan va.
Hon sa det är INTE bra i min ålder att ha så högt men sa att det kan bara ha varit något tillfälligt.

Nästa vecka har jag alla mina andra läkare besök så veckan efter det får jag väl domen.

Yrar

Anmäl
2016-02-24 15:20 #38 av: Sundaychild

Lycka till, det händer ju åtminstone nånting, äntligen!

HjärtaAmor vincit omnia - Kärleken övervinner allt. Hjärta

Anmäl
2016-02-29 14:05 #39 av: [LoveUnite]1

Andra besöket klart, det var en massa intensiva frågor.

Lät på dem som om de ville ha in mig i programmet.

2 besök kvar.

Anmäl
2016-02-29 15:07 #40 av: Sundaychild

Varför inte fibro? Jag menar, vad hade de för kriterier för att utesluta det? Jag har remiss till reumatolog nu, få se vad han tycker...

HjärtaAmor vincit omnia - Kärleken övervinner allt. Hjärta

Anmäl
2016-02-29 15:15 #41 av: [LoveUnite]1

Läkaren tryckte mig på alla punkterna men jag reagerade endast på ländryggen (där jag har ont). Hon sa att jag hade ingen reaktion på typ nästan alla trigger punkter.

Men på onsdag ska jag till sjukgymnasten så hon ska väl trycka och klämma på mig lite mer. Jag tyckte personligen läkaren inte var så duktig på tryckandet.

Men vi får se.
Jag kan ju vara tidigt ute, alltså, detta kan säkerligen leda till fibro.
Är ju rätt stel i nacke och axlar emellanåt tack vare att jag spänner mig och en massa annat.

Anmäl
2016-03-02 12:54 #42 av: [LoveUnite]1

Såjja. Har bara psykologen kvar.

Denna sjukgymnasten jag var hos var nog den allra bästa av alla jag varit hos. Suverän!

Som vanligt endast ländryggen, men jag var inställd på att jag inte skulle känna något idag eftersom jag varit rätt passiv i snart en v pga huvudvärk o trötthet. Men när hon väl tryckte där, aj som sattan. Sedan var det 2 punkter uppe vid axlarna som gjorde rätt så ont, vilket förvånade mig. Spända muskler säkert, minns inte riktigt vad hon sa.

Sedan stramade det rätt mycket vid nacken vid sid vridning av huvud.

Eftersom jag även tog upp min buk (alltså pratade om den haha) så tryckte hon även där, och till min förvåning, eftersom jag aldrig varit öm förr, så ömmade det i hela buken när hon tryckte, mest på höger sida och det gjorde ont vid en punkt rätt långt ner på höger sida. Men ömmade även vänster sida där jag har den där tryckande smärtan ibland.

Inget jag var beredd på, även här trodde jag INGET skulle kännas för varje gång en läkare väl har tryckt på min mage har jag känt NADA! (sa ivessej inte detta till henne.)

Kronisk ländryggsmärta sa hon jag har och belastning problem med fötterna.

Buken kunde hon inget säga för hon är inte den typen av läkare utan kunde bara utesluta revbenen och musklerna, trodde mer på organ och eftersom det står jag har IBS så sa hon att IBS patienter brukar vara väldigt ömma kring magen när man trycker.

Jag hatar verkligen den diagnosen!, De får helt enkelt undersöka vidare, hittar de inget fel på magsäck, tunntarm och annat ev organ så OKEJ då har jag väl IBS. Men bara att kolla EN tarm efter ETT läkarebesök utan vidare undersökning och sätta IBS ska inte vara acceptabelt.

Bara min åsikt.

Min pappa har magcancer och är opererad för det och har en massa problem, min mormor dog pga magtumörer (men hon var gammal också) men hade säkert levt längre om hon fått det gjort vid tidigare ålder.

Jag kan inte hjälpa om det finns lite mörka tankar om att det kan vara början till något sådant eftersom det ändå finns i släkten och familjen.

Men, har dock ingen viktnedgång, ivessej hade och har inte min pappa heller det och min mormor var inte överdrivet smal heller, jag tror inte hon gick ner så värst mkt för hon har alltid varit normal viktig, lite hull men inte övervikt.

Men yes, detta sa jag ju inte till varken sjukgymnasten eller läkaren, orkade inte liksom, det är väl ändå inte deras grej där då de hanterar smärta, men sjukgymnasten kunde iaf utesluta revbenen o musklerna så, nåt fick jag ut av det =)

Utmattad är jag efter idag. Blev tejpad på ryggen, känner inte direkt något men kanske känner efter någon dag eller så.

Ja... det var väl detta vi kom fram till idag

Även hon tyckte jag skulle vara med i programmet MEN hon tror det är rätt fullt för den som börjar nu i vår och nästa är i höst, så allt beroro på om ajg kommer in i skolan eller inte. Men hon sa även att folk hoppar av ibland osv pga familjeförhållanden och sådant.

Men de ska diskutera emellan.

Men jag var nöjd med henne, alla sjukgymnaster borde vara som henne!
Den killen jag har som jag går till är ju jätte dålig jämfört med henne.

Men fick ivessej samma råd. Avslappnande övningar och bålstabilitet och att jag måste hålla mig till det.

Ja, jag är dåligt med det, styrketräning är inte samma sak som bålstabilitet, jag har bara inte tålamodet att sitta där och öva, bläää, vill saker ska hända... Hehe, jag vet hur jag är men samtidigt förstår jag ju att det är viktigt. Hmm... aja.

Anmäl
2016-03-02 13:07 #43 av: [LoveUnite]1

Läste på 1177 om IBS och endast 1,5 sak stämmer in på mig.

Jag kan få lätt diarre och det kan hålla i längre än 1 v.
Men jag får det oftast i samband när jag är extremt nervös eller stressad, tex ska börja nytt jobb eller skola osv.

Brukar även vid xtrema tillfällen få stress munsår.

Även medicin påverkar ju min mage, men... finns väl de utan ibs som reagerar på medicin.

Sedan att viss mat kan påverka magen, alltså vitt bröd om jag äter rätt mkt kan få min mage lite uppsvälld inte jätte men jag känner ju att den sväller lite.

MEN, jag vet även vänner som inte har IBS som även har detta

Jag har INTE problem med gaser, jag har inte ont när jag behöver bajsa, varken innan eller efter eller vad för slags avföring det är. 

Och min värk kommer på NATTEN vilket det står att det inte brukar göra vid IBS och jag får ont vid promenader när jag går länge och snabbt, hela vänster sida krampar upp upp mot bröstet och bak mot ryggen, jag måste stanna och andas lugnt för det går inte att ta djupa andetag, går liksom inte, tills det avtar och sedan går jag igen lugnt. Ibland kommer det inte tillbaka ibland lite men inte lika starkt och ibland kan extrema krampen komma igen.

allt detta har även inte något i samband med mat eller övrig mag problematik.

Nä... inte ibs enligt mig. haha!

Anmäl
2016-03-02 15:53 #44 av: Sundaychild

Jag har IBS. Skulle det ha varit cancer skulle jag antagligen inte sitta här och skriva nu, för jag fick diagnosen för typ över 15 år sedan. Nu när jag haft ont i ryggen har jag börjat uppleva precis samma som du, kan inte andas djupt, får stanna och andas osv. Var på både koloskopi och gastroskopi i somras, men det enda de hittade var en slapp magmun och lite inflammerad matsrupe/magmun pga. detta. Tunntarmen tror jag inte dom undersöker väldigt lätt, för det första är det väl krångligare att undersöka och för det andra är det väl ganska ovanligt med sjukdomar där. De ville inte undersöka min ens TROTS att jag hade blod i avföringen. De ville följa med, och ta ett nytt avföringsprov 6 mån. senare, vilket vi gjorde, och då var det inget blod där. Vad som orsakade det den första gången vet jag inte... hade iofs haft magsjuka nån månad tidigare.

Med det här vill jag bara säga att det inte behöver vara något "allvarligt" eller livshotande. Men IBS kan vara nog så jobbig och visa sig på en miljon olika sätt har jag förstått. Själv har jag haft mest diarréer, ibland mer ibland mindre. Likaså kan jag ha perioder med mycket gasbildning, men det varierar också väldigt mycket över tid.

Skönt att du hittade en bra sjukgymnast i alla fall. Själv tänkte jag försöka med att ändra kosten och se vad det kan ha för inverkan, har läst massor om folk med alla möjliga värktillstånd, fibro och autoimmuna sjukdomar som blivit bättre av att radikaklt ändra kosten. Har försökt allt annat (och också det tidigare, men antagligen inte till räckligt radikalt) så nu ska detta testas. Iväg till butiken och handla citroner, ingefära, gurkmeja och grönsaker nu!! HjärtaSkämtar

HjärtaAmor vincit omnia - Kärleken övervinner allt. Hjärta

Anmäl
2016-03-02 16:13 #45 av: [LoveUnite]1

Skumt. Skulle ändå känna mig lugnare om de gjorde en ordentlig undersökning på mig. Som sagt, hittar de inget annat, efter mer än en undersökning, så kan jag acceptera IBS. Men inte efter enbart en tarm undersökning, är skönt att min tjocktarm är frisk =)

Jag menar, så mkt de kör med uteslutning metoden för ryggen, visst, jag tjatar ju, men de sätter iaf ingen diagnos bara sådär, har ju tagit vanlig röntgen, mr röntgen, varit hos reumatolog, kiropraktor och nu smärtkliniken (sjukgymnaster också).

Hittar de inget mer nu så är det väl kronisk ländryggs värk jag har (kronisk lumbago).

Men se då hur mycket de kollat mig.

Vill ha lika nogrannhet med magen.

Det har blivit värre nu också detta året med tanke på aptiten, illamåendet och ömhet i buken.

Kanske inte är något, men då vet jag om de gör en kontroll, och ja, det blir psykiskt till slut ju.

Buken påverkar mig mer än ryggen när det gäller det mentala.

Ingen i min familj eller släkt har IBS.

Å... jag eh... jag har även 2 ggr lugit  om att jag hade långvarig diarre hos läkarbesöken för, första gången ville jag inte ha utmattning/stress som sjukstämpel och andra gången var pga min hund var döende och jag ville vara hemme när hon skulle få somna in (vilket hon gjorde den v), arbetsgivaren vägrade ge mej ledigt (utan lön) så jag kunde vara hemme de sista dagarna med hunden, och jag tror inte läkaren hade godkänt sorg (under v 1 dog hunden, v 2 stannade hemme för sorg men hade sjukanmält som magsjukan.)

Så EGENTLIGEN har jag bara haft långvarig diarre 2 ggr i mitt liv, en som varade 5 månader 2007 och en som varade 4-5 månader förra året men kan även säga det var då jag tog alla dessa anti inflammatoriska tabletter och mot slutet började jag få smärtsam diarre och då slutade jag me all medicin då la diarren av efter någon v, några v senare tog jag medicin igen och magen kaputt, slutade o magen normal osv osv  vilket är anledningen jag ej tar medicin varje dag och tar dem bara vid då jag har jätte jätte ont.

Sedan är det bara stress relaterad magproblem jag får men de går liksom över relativt snabbt...

Precis som min syrra kan inte äta när hon är stressad, en kompis hon rasar i vikt när hon är jätte stressad, min mamma blir bara hysterisk och förvirrad och jag då min mage blir upprörd.

Så... det står lite "falskt" i min journal dårah. Tror faktiskt jag inte varit inne hos läkaren för magproblem, förutom gallan dårah som var gallan och den opererades bort. Annars har jag aldrig varit inne för magproblem.

Absolut inte magont. (förutom gallan)

Å varje gång jag har besökt läkare är för min mamma tjatar och till slut faktiskt dragit mig till läkaren (i vuxen ålder också ja) för jag gillar inte att gå till läkare haha!

Så... hmm... jag e liksom tveksam till IBS, jag tycker man borde ha mer problem med magen för att få en sådan diagnos.

Vännen när jag gick i gymnasiet hade så mkt problem, fick gå från lektionerna och allting, kosten var viktig också.

Tyckte så synd om henne, inget roligt att ha, och inte speciellt i tonåren.

Anmäl
2016-03-02 17:29 #46 av: Sundaychild

Låter väldigt likt mej, jag har - till all lycka - inte så häftig IBS heller. Men dina symptom är väldigt lika mina, som ju nu då antagligen beror på magkatarr (alltså inflammation i magsäcken vid magmunnen för att jag är för "sur"). Mot det fick jag esomeprazol, men jag tycker inte heller om att käka mediciner konstant, så jag tog dem en tid och nu bara när det blir riktigt illa.

Men en gastroskopi kan du säkert begära, där ser dom ju hela magsäcken och en bit in i tolvfingertarmen. Inte så himla kul, men... och kanske du redan fått lämna avföringsprov? Annars är det ju också något där man enkelt ser om man blöder nånstans i tarmen.

HjärtaAmor vincit omnia - Kärleken övervinner allt. Hjärta

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.