Övrigt om och med smärta

Känna oro

2015-07-01 08:32 #0 av: Mia-45

Jag har mycket lättare nu för att känna oro över saker och ting. Har haft lätt för det innan med men nu tycker jag det är 7 resor värre. 
Kan inte ens släppa oron över vissa saker på natten. Det har jag kunnat innan.
Jag vet att jag inte kan göra så mycket åt det som jag är orolig över. Utan jag vet att det löser sej i slutändan. 
Inatt fick jag tex gå upp och skicka iväg ett mail med en förfrågan om en sak som jag grubblade och kände oro över. Sen kunde jag sova. 

Känner ni igen er i detta? 
Och vad kan man göra åt det?


Anmäl
2015-07-03 09:25 #1 av: JohannaN

inte roligt för dig att känna oro och ångestVilar huvudet i handen det är där som kursen jag gick DBT (dialektisk beteende terapi) kommer in i min bild för att hantera oro och ångestGlad man fick lära sig mindfulness på denna kursen samt basal kroppskännedom och det handlade mycket om att vara uppmärksam på omgivningen och ta in det man ser, lyssna på något avslappnande eller t ex gå långsamt och känna vad man har under fötterna och då gå på olika underlag eller att gå fort och se vad det gör med kroppen, äta något surt eller ta en kall isbit runt ögonbrynen och runt ögonen då detta har en snabb verkan på just ångest men kan också hjälpa mot oroGlad Det finns en massa tips men det starkaste jag har till dig är att gå en mindfulness kurs samt basal kroppskännedoms klass där man får lära sig att hantera allt som händer runt om sig och inne i sig och hur man på bästa sätt skall kunna hantera det helaGlad

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2015-07-07 11:17 #2 av: Natasha68

Håller med Kramisen!  Jag  gick i KBT..också mkt om mindfulness..

Men utan min medicin skulle jag ändå inte klara av oro, ångest, depression...Som jag skrev tar jag Cipralex, och Lyrica tar jag nu under mer än 1 månad,. Lägsta dosen 25, mg 2 gånger per dag.  Den medicin VERKLIGEN  hjälper mig. Både mot oro, ångest..och alla dem kroppsliga symtom,,som jag har av fibro. lever nu nästan ett normalt liv!  Jag upplever inte ökning av oro/ ångest..utan att jag är mera labil, känslig mot stress.. Kram!!!!!!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.