Fibromyalgi

Värk på nya ställen

2015-06-23 11:40 #0 av: [JeanetteK]

Har alltid haft mest ont i nacke, axlar armar och händer. Nu har jag plötsligt jätteont i knän, fotleder och under fötterna. Också. Jag sa till maken igår att jag är glad att jag har en diagnos för annars hade jag blivit extremt oroad just nu när det känns som att varje steg är  plågsamt. 

Har haft en tung vecka med besök, mycket jobb på gården, trassel med vatten och annat så det brukar bli bakslag då. Denna gång stooort bakslag. Vilar huvudet i handen

Sajtvärdinna på LantdjurHantverk och Återbruk.. 
Medarbetare på Miljonär
Min blogg om livet på Månskensfarmen.

Anmäl
2015-06-23 11:55 #1 av: Mia-45

Usch ja JenatteK. Ledsen
Ibland...eller ofta ska jag väl säga så har jag ont under fötterna, knäna och upp i låret. Det brukar låsa sej i skinkan. 
Har även ont i lederna i mina stortåar. 
Vissa dagar så är det svårt att ta sej fram. 

Jag hoppas du iallafall kan röra på dej så pass mycket att du kan ta dej framåt. Och hoppas med att värken ger med sej. 
Blomma

Anmäl
2015-06-23 13:12 #2 av: JohannaN

inte roligt för digVilar huvudet i handen det är jobbigt när det flyttar sig runt då man börjar "vänja" sig vid smärtan där den redan befinner sig och befunnit sig en lång tid, när det flyttar runt då är det som att man måste lära sig "vänja" sig på nytt och det tar oerhört mycket på krafternaVilar huvudet i handen

stora kramar till dig och hoppas det ger med sig snartKramas

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2015-06-23 14:40 #3 av: Zadeira

Det är inte roligt när man börjar få nya symtom. Det som är skönt med att ha diagnos som du säger är att man oftast kan härleda de nya symtomen till sin fibro och på så sätt undviker en hel del oroande som annars kunde gjort det ännu värre. Men man blir också ledsen för man inser att man troligen aldrig kommer bli bättre utan alltid ha ett eller annat problem pga fibron, att den typ förändras och utvecklas men inte försvinner.

Jag har nyligen (sedan ungefär ett år) haft extremt ont i armbågar och händer ofta, så att det till och med utreddes om jag har någon form av reumatiskt också, men det hittades inte så jag får väl vara glad för det lilla. 

Jag hoppas att du får vila nu då och kan ta hand om dig så bra det går!


Anmäl
2015-06-24 13:05 #4 av: Natasha68

Jag hade  ont i alla dem ställen som du..förre jag fick diagnos fibro..Gud! vad jag oroade mig...trodde att det var i bästa fall reumatism i värsta ,,cancer))) ...Men nu vet jag det! att det är bara fibro...också upptäcker ofta n-t nytt med min kropp. Men nu är jag i snart 1 månad på Lyrica 25 mg 2 g/r per dagen..Jag har nästan inga sveda, smärta, krypningar, kramper. Och Lyrica dämpar också mkt effektivt min ångest.

Kram!

Anmäl
2015-06-24 14:12 #5 av: [JeanetteK]

Tack ska ni ha! BlommaKonstigt att säga att det känns skönt att ni vet vad jag menar... jag vill ju inte att ni ska ha värk, men jag är glad att jag inte är ensam. 

#1 Usch ja, stortårna är inte kul. Har tagit av mig strumporna ibland för att kolla för det känns som att dom borde vara minst dubbelt så stora, men det syns ju ingenting. 

#2 Det där att vänja sig är ju konstigt! Man märker av det om man en dag inte har ont där man brukar. Då är det som "Men OJ kan det vara så HÄR!!??". Knasigt... 

#3 Ja precis så, man får vara glad för det lilla. Och den där hopplösheten som kommer över en att det aldrig går över är lite svår att få bort ibland. 

#4 Fy ja jag förstår att du oroade dig. "Bara" fibro är mycket lättare att leva med än mycket annat med liknande symtom. Min läkare vill inte ge mig några värktabletter förutom starkare alvedon. Jag får saroten till natten som är muskelavslappnande. Skönt att Lyrica funkar bra för dig. Hjärta

Sajtvärdinna på LantdjurHantverk och Återbruk.. 
Medarbetare på Miljonär
Min blogg om livet på Månskensfarmen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.