Fibromyalgi

Hjälp med värk om man har fibro?

2015-05-23 17:09 #0 av: Annzet

Jag är ny här på ifokus, och jag undrar om någon kan ge mig lite tips?  Jag har astma och fick diagnosen fibromyalgi för ca 6 år sedan, men har ingen smärtlindring alls. Fick Tryptizol men blev helt däckad av den men värken var kvar. Sist jag var till vc och bönade om hjälp fick jag en läkare som bara satt och smålog genom hela min berättelse om min vardag och som svarade mig att det finns ingen hjälp att få. Jag är ensam mamma och försöker nu arbetsträna på deltid (eftersom jag kan ta hand om min dotter kan jag också arbeta 50% enl FK) och jag får det inte att funka! Jag vill städa oftare än högst en gång i månaden och GÖRA något annat än det absolut mest nödvändiga hemma. Men det gör så ont hela tiden! Är det någon som vet någon läkare i närheten av Falun som faktiskt vet vad fibro är? Tacksam för svar.

Anmäl
2015-05-23 18:16 #1 av: Mia-45

Men hjälp!! Vad 17 är det för läkare??? Förskräckt
Klart det finns hjälp att få. Det finns olika mediciner man kan testa. 
Tycker synd om dej, verkligen. Så ska du absolut inte behöva ha det!!Ledsen

Tyvärr bor jag inte ens i närheten av dej. Så nån läkare vet jag inte om. 
Jag har haft en otrolig tur då min läkare förstår mej fullt ut. 
Hoppas verkligen att du hittar en som tror på dej och inte bara sitter och flinar. 
Usch!

KramBlomma

Anmäl
2015-05-24 11:43 #2 av: fiber53

Hej, klart att du måste få hjälp. Jag förstår precis hur du känner dej. Först och främst måste du gå till en annan läkare som har mer förståelse. Sen kan du kräva att få göra en smärtutredning. I Örebro finns det något som kallas smärtkliniken. Det går till så att du får först ha ett ingående samtal med en specialist sen får du på en dataskärm svara på massor av frågor om ditt vardagsliv och gradera vad du kan o inte kan. Utifrån resultatet av dina svar kan man sen göra en bedömning av vad du behöver för hjälp. Det är bra om man skriver ner allt, vad som inte fungerar i det dagliga, före läkarbesöket på en lapp Det är så lätt att glömma något annars önskar dej verkligen lycka till😊 och stå på dej.

Anmäl
2015-05-25 21:02 #3 av: Annzet

Tack för era uppmuntrande svar! Jag får försöka ta tag i det igen. Jag har träffat tiotal läkare som beter sig likadant så man ger mer eller mindre upp. Men jag ska börja kämpa igen. Tack!

Anmäl
2015-05-29 15:34 #4 av: fiber53

Du kan gå in och läsa på Fibromyalgiförbundets hemsida. Kanske hittar du något intressant där. Det står bl.a. var alla smärtkliniken finns.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.