Fibromyalgi

Mitt Fibertäcke har minskat min värk!

2014-04-12 17:29 #0 av: Andand

Hej! Jag vill bara dela med mig. Jag fick min diagnos för ca 3 år sen, jag har sovit så fruktansvärt dåligt, på grund av sjukdomen och mycket på grund av stress. Dock tror jag tror mycket av stressen kommer från att jag har värk, eller, ja det är ju en ond cirkel. värk-stress-dålig sömn- ännu mer värd-ännu mer stress. I början på året var jag på en mässa och fick där testa ett Fibertäcke (ett tyngdtäcke) som ska hjälpa mot sömnproblem.


Jag kontaktade min vårdcentral och berättade om detta, att det var ett nytt täcke men att det var ett hjälpmedel. Jag låg på som bara den och till slut gjorde en arbetsterapeut bedömningen att jag kunde få ett förskrivet. Jag sover som ett barn varje natt. Helt sjukt att ett täcke kan göra sån skillnad! Jag har minskat ner på mina sömntabletter. Så jag vill rekommendera er, om ni vill ha ett sånt här täcke om ni sover dåligt! Kontakta en arbetsterapeut eller vårdcentralen! Min arbetsterapeut hade inte hört talas om det innan, men Fibertäcket är tydligen ganska nytt. Ligg på och få den hjälp som ni är berättigade till!!!


Lycka till

Sofia

Anmäl
2014-04-12 23:10 #1 av: FruJag

Är det arbetsterapeuten via vårdcentralen eller via kommunen?
Min man har utskrivet ett tyngdtäcke för sin sömn av en AT från sjukhuset. Men det är ju på den avdelning han blivit utredd för adhd.

Jag har ju bara min vc. MEn har via kommunen fått bostadsanpassning.

Själv sover jag med värmefilt varje natt och det underlättar massor.

Ocensurerat, ärligt och precis som det är.  FruJag.blogg.se

Anmäl
2014-04-13 09:52 #2 av: [JeanetteK]


Hur fungerar det här med tyngdtäcke? Är det så som det låter - att det är ett täcke som är tungt? På vilket sätt hjälper det? Jag har försökt söka på det men hittar ingen bra förklaring.

Sajtvärdinna på LantdjurHantverk och Återbruk.. 
Medarbetare på Miljonär
Min blogg om livet på Månskensfarmen.

Anmäl
2014-04-13 15:54 #3 av: Andand

Man kan få ett tyngdtäcke var som helst inom sjukvården tror jag, bara det finns en arbetsterapeut där. Det är tungt och är som en omfamning, det gör att man blir lugn. Ett lätt tryck mot kroppen och omslutande! Sök på Fibertäcket tyngdtäcken så hittar du nog något :)!

Jag har gått med i en grupp på facebook som heter Fibertäcket - Provista Kognition. Där finns lite mer info men de har säker en hemsida också!

Allt gott

S

Anmäl
2014-04-13 16:22 #4 av: strandhanna

Coolt, måste kolla upp det här! TACK för att du delar...

Anmäl
2014-04-13 20:22 #5 av: [JeanetteK]

Tack för svaret Andand! Låter fint. Trodde att det skulle vara mer klaustrofobiskt men omslutande låter fint.

Sajtvärdinna på LantdjurHantverk och Återbruk.. 
Medarbetare på Miljonär
Min blogg om livet på Månskensfarmen.

Anmäl
2014-04-15 18:25 #6 av: Zhiwa

Detta låter ju intressant!! Ska prata med min arbetsterapeut om det, men vad har ni för tyngd på täcket?

Anmäl
2014-04-21 08:29 #7 av: Mona22

Skulle så gärna velat pröva men många kvällar gör det så ont så jag knappt kan ha vanliga täcket på mig =/

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.