Behandling och medicin

Tryptizol

2013-01-01 13:12 #0 av: hellah

Började med Tryptizol i förrgår för att få bättre sömn/bättre allmäntillstånd. Mot smärta tränar jag qi gong och får fmt-sjukgymnastik, även om det inte hjälper 100%.

Mycket liten dos Tryptizol, 2,5mg, eftersom jag är så medicin/biverkningskänslig. Blev otroligt avslappnad i musklerna, men kunde inte somna på flera timmar. Sen sov jag som en stock i 4 timmar. Härligt :-) Fick även flera biverkningar, ska ringa HC imorgon fra om "stick" i hjärtat.

Har läst flera trådar här, och tack för tipset någon, att inte ta det precis innan sänggåendet. Tror det skulle passa mig.

Någon som provat att ta varannan dag? eller vid behov (eftersom jag får omedelbar effekt)?

Hur påverkar Tryptizol Levaxindosen?

Jag har brukat ta 2,5mg Stilnoct 1 gång/vecka, och enligt apoteket kan jag fortsätta med det ifall jag behöver.

 

Anmäl
2013-01-01 16:35 #1 av: mongu

Personligen tror jag att det är bäst med att ta en liten dos varje dag då får du en jämnare verksam substans i din kropp.

Risken för biverkningar är ju störst när det blir toppar och dalar i kroppen. Men fråga din behandlande läkare om råd.

Ha en bra dag! Mongu.

Värkdrabbad som kämpar att bli värkmästare över min kropp. För att kunna se ljust på livet!

Anmäl
2013-01-01 16:59 #2 av: hellah

"Personligen tror jag att det är bäst med att ta en liten dos varje dag då får du en jämnare verksam substans i din kropp"

Ja, mongu , det tror jag också. Men tror inte jag lyckas dela tabletterna mer än till 1/4 ;-), och det känns just nu som om det är för mycket

Anmäl
2013-01-02 17:08 #3 av: mongu

Det är inte lätt att få så små bitar av en tablett helt klart. Kolla med din läkare hur du ska göra.

Sen kan det va så att när du har ätit Tryptizol ett tag kanske t.ex. en halv tablett kan va lagom dos.

Ha en bra dag! Mongu.

Värkdrabbad som kämpar att bli värkmästare över min kropp. För att kunna se ljust på livet!

Anmäl
2013-01-04 17:45 #4 av: Mariadottir

Hellah, kanske är det "bara" nu i början som det känns för mycket?

När jag började med Tryptizol så blev jag väldigt, väldigt trött men det gav med sig efter någon vecka. Men innan den enorma trötthets effekten hade lagt sig var det jätte jobbigt.

Kanske vet du det redan men Tryptizol har utgått. Att du har fått den beror på att apoteket hade kvar av dem. Ersättningen som finns heter Saroten. En del har samma effekt som av Tryptisol medan andra inte alls blir hjälpta av dem. Ville bara skriva det så du vet om/när du ska hämta ut ny omgång

Anmäl
2013-01-06 19:32 #5 av: Simson

Aha! Då är det kanske därför jag haft så erbarmerligt svårt med sömnen sedan jag vart tvingad att byta från tryptizolen till Saroten!

Anmäl
2013-01-08 16:05 #6 av: Mariadottir

Det är inte alls omöjligt Simson! Kanske är bra att ta upp det med din läkare.

Anmäl
2013-01-08 19:06 #7 av: mongu

Egentligen ska det inte kunna va den anledningen då det är precis samma verksamma substans i Saroten som i Tryptizol. Det som skiljer är olika bindemedel och liknanande.

Men det är ju olika från person till person.

Ha en bra dag! Mongu.

Värkdrabbad som kämpar att bli värkmästare över min kropp. För att kunna se ljust på livet!

Anmäl
2013-01-08 20:23 #8 av: Simson

Det är lika med Tradolan som jag har. En massa biverkningar. Bara en variant av den mår jag "bra" på så jag är konstig...min mor reagerade konstigt på alla möjliga vis så jag är nog släkt med henne... Flört

Anmäl
2013-01-09 11:54 #9 av: hellah

#4 Maridotter. Tack, upptäckte nyss det när jag kollade fass. Då måste jag fundera på hur jag ska göra. Sarotenen är  filmdrageerad, så då är den svårare att dela.

 

Jag får ju tex olika effekt av Panodil och Alvedon, så det är väl trpligt att jag kommer att få det av dessa också. Fler tabletthjälpmedel i Saroten också

Anmäl
2013-01-17 13:47 #10 av: [Lilla Fröken]

Jag har provat Tryptizol, fick hemska myrkrypningar och läkaren sa att jag då skulle avbryta behandlingen. Provade lägsta dosen några nätter, men det funkade bara inte. Även om det är samma verksamma substans i läkemedel så kan man ha olika biverkningar av dem. T.ex. som Sumatriptan som jag tar mot migrän, en del ger mig biverkningar, en del inte, det är olika på märke.

 

Anmäl
2013-01-17 18:52 #11 av: mongu

Det är de olika bindemedlen som man reagerar på, trist för det gör ju att det blir fel för många.

Ha en bra dag! Mongu.

Värkdrabbad som kämpar att bli värkmästare över min kropp. För att kunna se ljust på livet!

Anmäl
2013-01-22 10:57 #12 av: hellah

Mongu, vet du mer om biverkningar av bindemedel?

 

Jag slutade efter 2 veckor av 2,5 mg Tryptizol varannan kväll, pga biverkningar. Hela mitt vardagsliv (sömn,träning,hushållsarbete) slogs sönder :-(, som jag byggt upp under mycket möda.

Men kände att det skulle kunna finnas något bra, kanske på en tiondel av nivån. Men så små doser finns ju inte :-( Har fortfarande, 1,5 vecka efter att jag slutat, kvar biverkningar.

Anmäl
2013-01-22 11:37 #13 av: [Lilla Fröken]

#12  har du pratat med din läkare om det finns andra alternativ?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.