Fibromyalgi

kittlande/krypande känsla i huden + klåda

2010-01-07 15:46 #0 av: pluttigs

Hejsan jag tänkte höra med er andra om ni upplever en kittlade krypande känsla i huden, på mig kan det vara som om det kryper myror på vissa partier av kroppen speciellt vänstra sidan av bröstkorgen, iblnd kryper det eller kliar, jättekonstig känsla, ibland bubblar det liksom i benen på mig! svårt att förklara o söker jag på nätet hamnar jag på MS sidor vilket gör att man blir ännu oroligare! så min fråga är om detta kan vara en fibromyalgi symtom?? eller om någon av er känner igen det?

Tacksam för alla svar! Ha en bra dag trots kylan!!

Anmäl
2010-01-08 00:22 #1 av: TjockaBerta

Ja, jag hamnar ofta på MS sidorna  för mina krypningar i benen. Det känns som om musklerna plötslgt lägger av/mjölksyra. Usch

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2010-02-16 15:55 #2 av: pluttigs

DEt är väldigt obehagligt :( känns som man har myror som kryper runt under skinnet!!

Anmäl
2010-02-16 16:58 #3 av: knas65

Dom myrorna har hittat min adress oxå....

Vissa dagar så bränner det oxå, kliar jag tillbaka så gör det ontSkrikandes

Ibland känns det som jag vill krypa ner i ett badkar med svalkande lotion, blandat med nåt smärtstillande, klåddämpande...

Jag tänker att det är Lille Fibro som kryper under huden och ska hitta nya öppningar där han kan krypa in och ställa till jäkelskap.

Men kom igen då, tänker jag, jag är beredd!!!

Faktiskt så hjälper det mig att se det ur den komiska vinkeln, givetvis med allvar bakom, men det är mitt sätt att tackla den lille f-n (ursäkta språket ).

Ja, det är tur att man inte vet allt som man ska drabbas av, man får ta det när det kommer.

Det sköna med denna sajt är att inga frågor är dumma, jag känner att jag kan fråga om vad som helst för här finns det erfarenhet av denna mysko sjuka...

Anmäl
2010-02-16 17:14 #4 av: pluttigs

Hålller med vad skönt det skulle vara med ett sånt bad :) fibro är verkligen en skum sjukdom!! nu dom senaste dagarna har jag haft små partier på huden, cirklar som liksom bränner!!! sitter i en stund sen går det över o idag kom det tillbaka på ett annat ställe!!! psykiskt jobbigt..jag hatar den lilla f..n jag med!!! skönt att vi kan ställa frågor till varandra här som säkert friska människor skulle tycka var konsitga!!

En annan skum känsla jag kan få är att det  ibland innan smärtan på ett ställe släpper kan det liksom klia som när sår läker!!! så läskigt.... känner ni igen det?? oftast är det på underarmarna det känns så..

Anmäl
2013-06-05 19:09 #5 av: TezzD

puffar upp... det kryper nämligen bokstavligt talat under min hud på vänstra smalbenet Förskräcktom det inte är fibro kan det vara någon parasit tro??!!

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-07-29 13:10 #6 av: linneakangaas

#5 Jag tror inte att man känner av parasiter under huden eftersom dom brukar vara så små.

Anmäl
2013-07-29 22:18 #7 av: TezzD

Det var skönt att höra! Skämtar

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-08-16 09:24 #8 av: Myrrami

Jag får också den där krypande kliande känslan och i bland känns det som kolsyra under huden. Då måste jag upp och röra på mig och gärna strecha lite. Inte hittat något som hjälper bra dock.

Anmäl
2013-08-16 10:13 #9 av: linneakangaas

#8 Om det typ kittlas på armarna kan det vara håret som är där. För alla har ju hår på armarna, right?SkämtarGlad 

Anmäl
2013-08-16 10:25 #10 av: TezzD

Fötterna då #8 och smalbenen? Har inget hår där iaf inte när det kittlat

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-08-23 23:58 #11 av: Searchingmoonwolf

#3 knas65, fick dagens skratt av denna mening. Tackar för det! Skrattar

"Jag tänker att det är Lille Fibro som kryper under huden och ska hitta nya öppningar där han kan krypa in och ställa till jäkelskap." 


För visst så kryper det omkring i min kropp med. Å i dessa mygg och speciellt älgfluga tider så är det ännu jobbigare... Skämtar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.