Forskning och nyheter

Utforsäkrat har omprövat!

2010-11-30 11:51 #0 av: Rita-S

En uförsäkrat pasient har vunnit genom att få sjukskrivning igen!

länk till expressen!

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2010-11-30 12:08 #1 av: TjockaBerta

Det är positivt att hon fick rätt men det är negativt att det inte räcker med att vara sjuk/arbetsoförmögen för att få rätt till ersättning. Hur många orkar ta striden?

Är man arbetoförmögen så kan man heller inte arbeta.

Anmäl
2010-11-30 12:30 #2 av: Rita-S

Det jag hoppas på är att detta kan vara en vändepunkt för dom som utförsäkras på löpande sträng nu, att försäkringskasans läkare kanske lär sig lyssna på legitimerade läkare när flertal intygar att en person inte KAN arbeta alls.

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2010-11-30 13:06 #3 av: TjockaBerta

Ja, vi hoppas det för alla sjukas skull.

Det är ju ordklyveri som gäller nu. inte medicinska skäl.

 

 

Anmäl
2011-01-15 05:30 #4 av: fibrotant

hej jag fick också beviljad sjukersättning efter en mycket jobbig tid av att först bli utförsäkrad fick sedan socialbidrag blev djupt deprimerad blev inlagd för detta i några månader.sen fick jag gå en introduktion som arbetsförmedlingen anordnade tillsammans med försäkringskassan.det var rätt så många som hade fibromyalgi.många kände sig kränkta för att de blivit utförsäkrade och skulle gå på denna intrott i tre månader.kände själv en sån press att jag bara blev sämre utav att bli utförsäkrad och just gå på detta intrott.men som tur är finns det läkare som verkligen stöttar en och hjälpte mig igenom denna jobbiga tid så ni som går igenom detta stå på er kram Flört

Anmäl
2011-10-06 12:21 #5 av: Bitte-n

#4. Grattis till att du fått din sjukersättning beviljad, Det låter ju lovande när jag läser ditt inlägg. Kanske kan finnas hopp för mig också.
Jag är i den situationen just nu att jag inte vet om jag får någon sjukpenning eller inte, om de inte godtar min sjukskrivning så har jag ingen ersättning alls. Har inte rätt att få mer tidsbegränsad sjukersättning och jar har inte rätt att stämpla då jag inte har någon arbetsförmåga.

Har gått på 3 månaders arbetslivsintroduktion och det fungerade inte, arbetade 2 timmar om dagen 3 dagar i veckan, AF minska det till 1,5 timme och 2 dagar i veckan, inte det heller funkade, så nu är jag tillbaka på ruta 1 igen. From 1 oktober så gick jag tillbaka till sjukskrivning, var hos läkaren i går, han är förtvivlad och vet inte hur han mer ska kunna skriva för att Fk ska fatta. Han menar att en mer gedigen utredning än den jag har är det inte många som har och inte så klar heller.

Jag har gått på massor av utredningar, gjort en massa arbetsprövningar mm under mina 6 år med sjukersättning, jag har varit hos olika läkare, smärtläkare och alla kommer fram till att min arbetsförmåga är nedsatt till 0. Läkaren sa till mig rätt ut att jag kan inte räkna med att Fk kommer att godkänna min sjukskrivning då han sett alltför många i min situation som blivit nekade sjukpenning.

Jag är förtvivlad, vet inte hur jag ska gå vidare nu.

Väntar på att få min överklagan på sjukersättningen ska bli klar, lär säkert bli ett avslag även där då det är Fk som gör bedömningen även här, sen blir det till att överklaga till högsta distans och hoppas att de bedömmer det annorlunda. Men var f-n ska man få pengar från under tiden. Tänk om man inte får igenom sjukskrivning eller sjukbidrag :(

Socialen kan jag glömma att få hjälp i från eftersom vi bor i ett stort hus, då kommer de bara att begära att vi ska sälja det o det finns ingen markand för att sälja hus idag, då får man sälja till underpris.. Fan, man sitter i en rävsax..

Till råga på allt så säger min handläggare på fk så här "att om du nu har sådan värk och har så ont som du verkligen säger så har du ju inget värdigt liv att leva!!" h*n sa det väldigt, väldigt spydigt och okänsligt. Okej!! Vad ska jag göra då? Ta livet av mig? Kändes precis som att h*n menade att om du dör så har vi en mindre att behöva bekymra oss om.

En stund senare så säger h*n lika förargligt och spydigt
"Du säger att dina anhöriga brukar hjälpa dig mycket med hushållsgöromålen, säger de aldrig till dig att nu får du väl ändå ta och skärpa dig"

Jag var helt knäckt hela helgen, dåligt mår man annars och inte blev det bättre av att h*n sitter och är spydig och talar nedlåtande hela tiden om sjukdomen och att den inte existerar att man bara är inbillningsjuk och att vissa kan minsann jobba full tid. Men fattar de inte att fibro likväl som alla andra sjukdomar finns i lindrigare form och i svårare form. Det sa jag också och då säger h*n bara, ja men man kan inte mäta värken och det är ju det som gör sjukdomen så besvärlig.
Jag sa då till handläggaren, hade jag kunnat så hade jag för f-n jobbat. Att behöva sitta här och bli så fruktansvärt förnedrad är inget man väljer och det spelar ju ingen som helst roll vad jag säger för du har ju ändå bestämt dig att du är emot mig.

Jag ringde faktiskt och anmälde handläggaren till den högsta chefen på dennes avdelning och hon blev helt förskräckt över det jag berättade, för så får det inte lov att gå till. Det enda h*n skulle gjort vid överlåtandet det var att informera mig om vad som väntar mig nu, men det enda h*n tjatade om på ett väldigt arrogant, nedlåtande och förnedrande sätt, var att jag skulle se till att få ett bra underlag och att se till så att läkaren skriver ett bra intyg för annars kan jag glömma sjukpenning. Så Jäkla upplyftande, det var ju precis vad jag ville höra. Rynkar på näsan Fy fan för sådan människor. FK borde kanske satsa lite på att skicka sitt folk på charmkurs.

Nu väntar jag på att Fk ska ringa och berätta för mig vad som väntar mig i fortsättningen och vad jag har för rättigheter, om jag nu har några.

Kram

Anmäl
2011-10-06 12:40 #6 av: TjockaBerta

# 5

Jag är i precis samma situation som du men min läkare förstår inte varför jag inte vill jobba, som hon säger.

Det är kul nästan jämt.

Till slut fick jag ett intyg för en månad. Sen då? frågade jag. Det visste hon inte. -Men du kan ju ha blivit frisk då, säger hon sen.

Anmäl
2011-10-06 13:35 #7 av: Bitte-n

Vilka j-a id**ter de finns till läkare o handläggare... Va f*n, har man gått o haft fibro i över 30 år o inte har blivit bättre sedan man fick diagnosen o mediciner mm för ca 8 år sedan så inte f*n lär man bli frisk på de 3 månaderna som socialstyrelsen rekommenderar att man längst får vara sjukskriven.. Så arg, lessen o besviken man blir. :/

Anmäl
2011-10-06 18:27 #8 av: TjockaBerta

Bitte-n

Ska du söka permanent ersättning och i så fall när och hur. Jag får motsatta besked varje gång jag frågar.

Kan jag söka nu samtidigt som sjukskrivningen ska prövas?

Anmäl
2011-10-06 22:43 #9 av: Bitte-n

#8
Jag har sökt permanent ersättning, gjorde jag innan min tidsbegränsade sjukersättning gick ut nu i juni, men fick avslag. Har överklagat det beslutet och väntar nu på vad de kommer fram till vid det beslutet. Har ju varit ute på arbetslivsintroduktion och nu fått gå tillbaka till sjukskrivning. Har pratar med Fk:s specialist i dessa frågor idag och jag frågade just det om jag kan söka permanent sjukersättning igen nu eller jag måste vänta tills besked kommer på mitt överklagande. Men jag kunde söka igen om jag ville. Jag har bestämt mig för att i detta läget vänta tills jag får besked på hur det gåt med min överklagan, samt på min sjukskrivning om den går igenom eller inte och i s f söka ny sjukbidrag längre fram. Just nu orkar jag inte greja med en ansökan till. Jag hoppas och ber att det inte skall behövas, att de skall få upp ögonen så att jag får rätt. Mitt i all bedrövelsen så måste jag försöka se det positivt, att det kommer att gå min väg.

Jag tycker du ska ringa och begära få prata med någon annan än ev handläggare på fk, någon som är specialist på hur saker går till, vilka rätigheter har du, hur går man tillväga osv. Det har jag gjort idag. Inte för att jag egentligen blev mycket klokare, för man visste ju redan innan det mesta, men just som du säger att kan jag söka permanent sjukskrivning samtidgt som sjukskrivningen ska prövas och om jag inte fattade fel så kan man göra det.

Är det längesen som din tidsbegränsade sjukersättning gick ut? Har du överklagat den i s f och om det inte heller gått igenom, har du överklagat till sista instansen?

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.