Fibromyalgi

Stelhet

2008-01-06 23:10 #0 av: Rita-S

En av Mettans artikler!

 De flesta FMS-are lider också av stelhetskänsla, som kan sitta i hela dygnet, men för flertalet är det värst på morgnarna eller efter en stunds stillasittande.

Ömhet

Värken kan också kännas som om den sitter i själva huden eller strax därunder. Ofta är det svårt att bära åtsittande kläder eller kläder ar ”hårt” tyg.

Det gör ont vid den allra minsta beröring, till och med vid en väldigt lätt smekning eller beröring. Kort sagt, ibland är kroppen som ”ett enda stort blåmärke”.

De flesta uppgifterna har hämtats från Robert Olin och Ulf Schenkmatis bok ”Fibromyalgi”, utgiven på Sveriges Radios förlag 1996
Mettan


Av: Rita.S

Datum för publicering

  • 2008-01-06

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2008-01-07 19:14 #1 av: dreamiz

Inte klokt vad allt som skrivs här känns så välbekant! Men samtidigt känns det skönt att få bekräftat att det faktiskt är pga fibron som man har problemen. Ibland har jag undrat om jag är gnällig eller vad det är för fel på mig när det blir det ena efter det andra... Men när jag läser här så inser jag att allt jag undrat över hänger ihop med fibron!

Anmäl
2008-01-07 19:21 #2 av: Hopi

Ja visst är det på pricken som det är, dreamiz! Nog kan man känna sig som en "sveda-o-bränn-kärring" många gånger! hahaha! Flört

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.