Regler och sajtinfo

Sajten och funktioner

2009-01-27 09:03 #0 av: Rita-S

jag får ofta många frågor om sajten och dens funktioner, särskilt av dom som hittat hit via google och därmet inte är bekanta med Ifokus sitt konsept.

Därav att jag vill posta en liten snabb artikel om dom olika funktionerna man ser på framsidan :)

ifokus_meny.JPG

Först ut, våran meny.
Under loggan är en svart linj med länkar.
"Hem" leder alltid tilbaks till våran framsida, som namnet indikerar.
"Artiklar" leder direkt till våra skrivna artiklar om olika ämnen, och vill ni kika på äldre artiklar är det hit ni går.
"Innlägg" leder tilbaks till forumet igjen.
"Om sajten" är ju en presentation om sajten med länkar till värd och medarbetare.
"Länkar" är det som det heter, våran länkdatabas med länkar vi tror skulle va av nyttja för oss. Vill ni se nån länk, föreslå den till oss på PM!
"Medlemmar" är en lista över alla medlemmarna på sajten, även alla ifokus medlemmar, och tillåter att söka efter nick på någon ni vill ha kontakt med.

"Sök på sajten" är en underskattat funktion. Med hjälp av denna kan du söka på et namn på en person som brukar ge behandling, et medikament, eller nånting annat du är nyfiken på, och därmed potensielt spara massor med tid om du hittar en redan lång tråd med disktuion som kan ge dig dom svaren du söker.

"Skriv inlägg" är ju just som det låter, denna trycker man på om man vill öppna en ny tråd.

ifokus_forum.JPG

Under båda Artiklar och Inlägg kan ni längst ned se kategorier som ni ser på denna bilden. Söker ni artikler eller trådar om nånting spesifikt kan ni kolla under kategorien som passar för denna informationen och igjen spara massor med tid på att släppa sålla ur allt i klotterplanket. Vi forsöker komma i håg att skriva "OT", (Off Topic, utanför ämnet) i rubriken på det som inte är relaterat till sajtens tema alls så man kan sålla ut även på detta vis, men söker man information om behandlingar kan man då altså spara en del tid med att gå direkt till kategorien antigen man söker diskutioner eller artiklar.

ifokus_settings.JPG
Sist till höger här har du dom lite mer personliga menyvalen. Medelanden tar dig till din innkorg där du kan läsa medelanden, och det syns tydligt när du har fått ett såkallad PM, Personligt medelanden.

Min personliga sajt tar dig till din egen sida där du kan ha en presentation, blogg, fotoalbum och annat.
Mina inställningar tar dig till där du kan redigera all på din personliga sajt och även där du kan redigera vissa instälningar på Ifokus, så som teckenstorlek och annat.

Mina innlägg visar dina trådar när någon har skrivit nåt i dom så att du snabbt och smidigt kan se om en favorittråd får svar.

Längst ner har du en ruta med två faner, "mina sajter" och "mina vänner".
Mina sajter är dom sajter du har lagt till som favorit högst upp, samt längst ner även alla dom andra ifokus sajterne som finns. Här kan du lätt och smidigt besöka andra sajter och hitta fler interesseområder.

"Mina vänner" visar dina kompisar på ifokus som du har lagt till som favoriter, och en liten grön prick brevid nicket indikerar om dom är innloggade eller inte.

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2009-01-28 21:30 #1 av: Rita-S

Jag vill även tillägga att på alla trådar finns där högst upp en "Första olästa" som man kan klicka på så hoppar sidan helt ned till första du inte sett senn förra gong du besökte tråden, riktig trevligt på dom riktig långa trådarna.

Längst ner över rutan man skriver i finns även "upp till innläggslistan" så man inte behöver scrolla hundra gonger för att komma på toppen igjen :)

Och sen även vill jag nämna tangenten som det står "home" på, om man klickar utanför där texten är och sen klickar home så scrollas man helt till sidans topp, om man scrollar sig ned i en jättelång ny tråd man aldrig har läst förut och get upp halva vägen för man ser "upp till innläggslistan" så är den riktig fin att komma i håg!

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2009-05-26 13:11 #2 av: Rita-S

Jag lägger inn info här i denna tråden, tyckte det fanns passande.

Fenomenet OT i rubriken på olika trådar står för Off Topic, utanför sajtens tema.
Jag har aldrig och kommer heller aldrig att näka folk att prata om annat än värk och fibromyalgi på min sajt. Dock vet jag många personer läser här inne som inte har något interesse för att läsa småpladder om barnens första steg, vårens första insektbett eller annat småpladder vi vill dela oss i mellan, och då har jag frågat om alla som vill starta en tråd utanför sajtens tema kan va snälla att skriva OT framföre namnet på tråden. På så sätt kan folk lätt sålla bort dom trådar som dom inte önsker att läsa.

Fenomenet "Putt" är en helt annan sak. Har man någon viktig information kan man putta upp en tråd vid att skriva "putt" i kommentaren, på så sätt hamnar ju tråden längst upp i listan över aktiva trådar. Dock vill jag nog helst att detta inte misbrukast på min sajt, jag har sett folk putta upp trådar varje kvart för att va säker på att folk kan se tråden. Den syns nog ändå, och vi fibrisar kanske inte sitter framföre datorn absolut hela tiden :)

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.