Annons:
Etikettförsäkringskassan
Läst 3065 ggr
Ankan76
3/13/16, 7:19 PM

Förebyggande sjukpenning

Detta är det inte många läkare som känner till. Utmärkt om du deltar i en grupp med terapi eller träning till exempel

Förebyggande sjukpenning för anställda Förebyggande sjukpenning betalas ut för att du ska kunna gå på en medicinsk behandling eller rehabilitering som gör att du inte blir sjuk eller att din sjukskrivning blir kortare. Kan jag få förebyggande sjukpenning? Du kan få förebyggande sjukpenning om du: inte kan arbeta som vanligt eftersom du ska delta i medicinsk rehabilitering eller behandling. En läkare ska ha ordinerat behandlingen. Rehabiliteringen ska göra att du inte blir sjuk eller att du blir sjuk en kortare tid. Du går miste om arbetsinkomst som är sjukpenninggrundande. är försäkrad i Sverige. Du är försäkrad i Sverige om du arbetar här. Det finns några undantag från denna regel. Undantagen Hur mycket får jag? Ersättningen för förebyggande sjukpenning är lite mindre än 80 procent av din vanliga inkomst, men det finns en maxgräns för hur mycket pengar du får. Du har ingen karensdag utan får pengar från den första dagen som du är borta från arbetet. Hur ansöker jag? 1. Skaffa ett läkarutlåtande För att få förebyggande sjukpenning ska din läkare ordinera en medicinsk rehabilitering eller behandling och skriva ut ett läkarutlåtande. 2. Ansök Ansök på Mina sidor. Ansök om förebyggande sjukpenning (inloggning)

Annons:
[LoveUnite]1
3/23/16, 5:41 PM
#1

Kan tillägga om du är arbetslös och ska få förebyggande sjukpenning och har ingen SGI utan bara aktivitetsstöd så blir du utskriven ur AF från dag 1 då du ej räknas som sjuk när du får förebyggande sjukpenning.

För någon som har högre SGI än aktivitetsstödet är detta något bra men för dem som har lägre SGI eller ingen SGI är det inte bra.

Upp till toppen
Annons: